Με 60 εκατ. ευρώ πουλάει η Κυβέρνηση τα δυο Εργοστάσια Ζάχαρης στην Σερβία

Με 60 εκατ. ευρώ πουλάει η Κυβέρνηση τα δυο Εργοστάσια Ζάχαρης στην Σερβία

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες όπως όλα δείχνουν, η πώληση των δύο θυγατρικών της ΕΒΖ στη Σερβία, με την παραχώρηση των δύο εργοστασίων της που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αλλά και η διοίκηση υποστηρίζουν ότι είναι κερδοφόρα. 

Σύμφωνα με το in.gr, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, ο όμιλος ΜΚ του σέρβου επιχειρηματία Μίοντραγκ Κόστιτς έχει συμφωνήσει με τον εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά κυρίως με το Μαξίμου, να βελτιώσει την προσφορά του από τα 51 εκατ. ευρώ σε 60 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον έλεγχο των δύο ζαχαρουργείων. Η κυβερνητική παρέμβαση ήταν απαραίτητη, αφού η διαδικασία είχε κολλήσει στη διοίκηση της ΕΒΖ, που δεν έβαζε την υπογραφή της για να κλείσει η συμφωνία.

Με το τίμημα που θα εισπράξει η Πειραιώς ως βασική πιστώτρια της ΕΒΖ, θα δρομολογηθεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης του δανεισμού και η εξυγίανση της εταιρείας στην Ελλάδα, ώστε να διασφαλιστούν 200 θέσεις εργασίας, αλλά κυρίως η διάθεση της παραγωγής χιλιάδων τευτλοπαραγωγών στη Βόρεια Ελλάδα.

Χασανίδης: Σήμερα είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά;

Σχιολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, με την πώληση δηλαδή των δύο εργοστασίων και των θυγατρικών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Σερβία, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας Πέτρος Χασανίδης που εργάζεται στην ΕΒΖ, υπενθύμισε την θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του τα προηγούμενα χρόνια, στο θέμα πώλησης της εταιρείας: “Περιμένοντας την εφαρμογή των δεσμεύσεων της κυβέρνησης σε εργαζόμενους, παραγωγούς και τοπική κοινωνία, και έχοντας προσωπικά ακούσει από τον ίδιο τον σημερινό πρωθυπουργό πριν από τρία χρόνια το όραμα του για την αναγέννηση της ΕΒZ, όταν κραζαμε την προηγούμενη κυβέρνηση για το ξεπούλημα της ΑΤΕ και την προσπάθεια κλεισίματος της εταιρείας. Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί και οι τοπικές κοινωνίες ήμασταν στην ίδια πλευρά. Σήμερα”;