Αποθήκες για τα εμπορεύματα ζητάει απ’ τον ΟΛΑ ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών-Βιομηχάνων Β. Έβρου

Αποθήκες για τα εμπορεύματα ζητάει απ’ τον ΟΛΑ ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών-Βιομηχάνων Β. Έβρου

Αποθηκευτικούς χώρους για τα εμπορεύματα των μελών του ζητάει στο λιμάνι της Αλεξανσδρούπολης από την διοίκηση του ΟΛΑ ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών-Βιομηχάνων Β. Έβρου

Τις προοπτικές δημιουργίας υποδομών που θα εξυπηρετήσουν τις πενήντα περίπου επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία αγροτικών και όχι μόνο προϊόντων, συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνών Βορείου Έβρου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Χρήστο Δούκα.

Από την πλευρά του Συνδέσμου, επισημάνθηκε η σημαντικότητα ύπαρξης αποθηκευτικών χώρων και χώρων ψύξης στο λιμάνι, με την πρόθεση να ενοικιαστούν από τον Σύνδεσμο, για τα προϊόντα των μελών -επιχειρήσεων, τα οποία προορίζονται για άλλες αγορές της χώρας αλλά και του εξωτερικού, έτσι ώστε να αποφεύγεται το μεγάλο κόστος των μεταφορικών που επιβαρύνονται , όταν τα εμπορεύματα μεταφέρονται από άλλα λιμάνια. “Είναι πολύ δύσκολο να φύγουν τα προϊόντα μας, ακόμη και για την Αθήνα. 

Το κόστος μεταφοράς ενός συμπαγούς φορτίου αγγίζει τα 950 ευρώ” είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Βασίλης Δημητριάδης. Επιπλέον εκτίμησε ότι η μείωση του κόστους μεταφοράς , θα επιφέρει τη σταδιακή μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων, την αύξηση της κατανάλωσης τους και κατά συνέπεια την αύξηση θέσεων εργασίας. Σημειώνεται ότι, στα τέλη του μήνα αναμένεται νέα συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα, μεταξύ του κ. Δούκα και των μελών του Συνδέσμου, στη Ν. Ορεστιάδα.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*