Δημοσχάκης: Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Σε εξέλιξη η επιστροφή των αντισταθμιστικών των  ΑΠΕ

Δημοσχάκης: Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Σε εξέλιξη η επιστροφή των αντισταθμιστικών των  ΑΠΕ

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ύστερα από έντονη κοινοβουλευτική πίεση και την κατάθεση τριών Ερωτήσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τον Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιο Δημοσχάκη, άρχισε να δρομολογείται η διαδικασία επιστροφής στους καταναλωτές των ποσών που αντιστοιχούν στα αντισταθμιστικά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Αιολικών Πάρκων / Ανεμογεννητριών για την περίοδο 2010-2014.

Ο κ. Δημοσχάκης, είχε καταθέσει τρεις Ερωτήσεις τις οποίες είχαν συνυπογράψει 25, 18 και 28 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντίστοιχα, στις οποίες είχαν επισημανθεί οι καθυστερήσεις στην πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Στην τελευταία Ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 3114 ( δείτε την ερώτηση σε αυτόν τον σύνδεσμο http://www.parliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/9912487.pdf)  το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε απαντήσει ότι η ΔΕΔΔΗΕ έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του τους αριθμούς παροχής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών. Στη συνέχεια μετά και την εξέταση των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί θα αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες των δικαιούχων (δείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο την απάντηση http://www.parliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/9964829.pdf)

Μετά την ολοκλήρωση, λοιπόν, της σχετικής διαδικασίας ο ΔΕΔΔΗΕ προώθησε τους τελικούς πίνακες των δικαιούχων στο ΛΑΓΗΕ, και τα ποσά έχουν αρχίσει να πιστώνονται στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Για το θέμα ο Βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Έπρεπε να κατατεθούν τρεις Ερωτήσεις για να ενεργοποιηθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και να τρέξει τις διαδικασίες για την επιστροφή στους καταναλωτές των ποσών που αντιστοιχούν στα αντισταθμιστικά των ΑΠΕ.

Το ποσό των 17,6 εκ. ευρώ θα έπρεπε να είχε δοθεί από το 2016, όπως είχε υποσχεθεί ο προηγούμενος Υπουργός, ο κ. Σκουρλέτης, αλλά τουλάχιστον φαίνεται ότι έστω και με μεγάλη καθυστέρηση πιστώνονται τα χρήματα στους δικαιούχους.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στις περιοχές που λειτουργούν σταθμοί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συμπεριλαμβάνονται ακριτικά χωριά, στα βόρεια σύνορά μας, που εκτείνονται από τον Έβρο, δηλαδή από την απόληξη της οροσειράς της Ροδόπης, μέχρι τα όρια της Θράκης προς την Ανατ. Μακεδονία, που είναι ο ποταμός Νέστος και μιλάμε συγκεκριμένα για τους Οικισμούς, Αισύμης, Μάκρης, Λευκίμης, Μικρού  Δερείου, των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου αντίστοιχα».

Για το αν είναι κάποιος καταναλωτής δικαιούχος επιστροφής μπορείτε να το πληροφορηθεί σε αυτόν τον σύνδεσμο http://onepercent.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html