ΑΣΠΡΟΝΕΡΙ-Ανησυχία γονέων: Ξηλώθηκε η παιδική χαρά, κινδυνεύουν τα παιδιά παίζοντας στο δρόμο

ΑΣΠΡΟΝΕΡΙ-Ανησυχία γονέων: Ξηλώθηκε η παιδική χαρά, κινδυνεύουν τα παιδιά παίζοντας στο δρόμο

Το Ασπρονέρι είναι ένα από τα ελάχιστα χωριά της περιοχής Διδυμοτείχου, που υπάρχουν πολλά μικρά παιδιά. Γι’ αυτό άλλωστε εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμα το σχολείο, ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία των γύρω χωριών έχουν κλείσει εδώ και πολλά χρόνια.

Εδώ και μήνες όμως και ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που ο αριθμός των παιδιών πολλαπλασιάζεται,  αφού λόγω των διακοπών έρχονται πολλά ακόμα από τις πόλεις αλλά και το εξωτερικό όπου μένουν με τους μετανάστες γονείς τους, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, το οποίο επεσήμαναν στο evros-news.gr με ιδιαίτερh αγωνία οι γονείς τους.

Κι αυτό αφορά την παιδική χαρά του χωριού μας, η οποία ξηλώθηκε πριν από μερικούς μήνες για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με την νέα νομοθεσία που προβλέπει ότι χρειάζονται ειδικές προδοαγραφές και πιστοποίηση. Έτσι αναγκάζονται να παίζουν στους δρόμους και στην πλατεία του χωριού, όπου κινδυνεύουν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, νηχανάκια και γεωργικά μηχανήματα.

Η ανακατασκευή της παιδικής χαράς, με βάση τα πλέον σύγχρονα πρότυπα πιστοποιημένων και συνεπώς ασφαλών παιδικών χαρών, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Κι αυτό γιατί φαίνεται να υπάρχει ακόμα και πρόβλημα με τον χώρο κατασκευής, αφού εκεί που βρισκόταν η παλιά μπορεί να υπάρχει και πρόβλημα “ιδιοκτησία” του χώρου.

Αν αυτός ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και όχι στον Δήμο, σε μια τέτοια περίπτωση η γραφειοκρατία θα καθυστερήσει πολύ περισσότερο την έναρξη των εργασιών εγκατάστασης και κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα είναι μήνες ή χρόνια για να δημιουργηθεί και πάλι.

Φυσικά υπάρχει και το οικονομικό θέμα, μια και ο δήμος Διδυμοτείχου έχει πολλές παιδικές χαρές να κατασκευάσει, μετά την κατάργηση των παλαιότερων γιατί δεν πληρούσαν τους όρους και τις προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η σχετική νομοθεσία. Λέγεται όμως, ότι η παιδική χαρά του Ασπρονερίου μαζί με άλλες 3 στο Διδυμότειχο, ήταν στην άμεση προτεραιότητα. Τίποτα όνως δεν είναι σίγουρο, όλα βρίσκονται στον “αέρα” και οι γονείς δικαιολογημένα ανησυχούν έντονα, βλέποντας τα παιδιά τους να παίζουν στο δρόμο και στην πλατεία, ανάμεσα σε αυτοκίνητα που περνούν με ταχύτητα, μηχανές και μηχανάκια, αλλά και γεωργικά μηχανήματα.

 

** Οι φωτογραφίες από τον χώρο της πρώην παιδικής χαράς Ασπρονερίου είναι του Δημήτρη Δεντσίδη

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*