Τα παιδιά της ΑΡΣΙΣ, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Μαίστρου

Την προηγούμενη Κυριακή 6 Αυγούστου, με αφορμή την επίσκεψη των Ναυτοπροσκόπων Καλαμαριάς  (9ο Συστημα Ναυτοπροσκόπων) στον Έβρο, η ΑΡΣΙΣ Αλεξανδρούπολης οργάνωσε εκδρομή για τα ασυνόδευτα παιδιά αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται στις δύο δομές φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη. 


Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Μαίστρου και να συνδιαλλαγούν με την Υπεύθυνη-Εμψυχώτρια του Μουσείου κ. Ανδρεάδου στη βάση των εντυπωσιακών και πολυποίκιλων εκθεμάτων του. Γνώρισαν τα οικοσυστήματα, ήρθαν σε επαφή με ποικίλους γεωλογικούς σχηματισμούς, πετρώματα και παλαιοντολογικά ευρήματα της ευρύτερης περιοχής, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πολυάριθμα είδη πανίδας που φιλοξενούνται στις εκβολές του ποταμού Έβρου.

Μετά το πέρας της ξενάγησης στο μουσειακό χώρο, οι φιλοξενούμενοι συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις στον προαύλιο χώρο του μουσείου, υπό το συντονισμό και την καθοδήγηση των μελών του Συλλόγου Ναυτοπροσκόπων Καλαμαριάς .

Για την αξέχαστη αυτή εμπειρία, η ΑΡΣΙΣ θέλει να να ευχαριστήσει θερμά τόσο την κ. Ανδρεάδου όσο και τα μέλη των Ναυτοπροσκόπων Καλαμαριάς, χωρίς την καταλυτική συμβολή των οποίων η επίσκεψη δεν θα ήταν το ίδιο ξεχωριστή. Τους συγχαίρουμε θερμά για το αξιόλογο έργο τους και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στα μελλοντικά τους εγχειρήματα!