Κόντρα του δήμου Ορεστιάδας και “καμπάνα” στην Green Cola

Κόντρα του δήμου Ορεστιάδας και “καμπάνα” στην Green Cola

Κόντρα του δήμου Ορεστιάδας με την Green Cola, την κορυφαία εβρίτικη βιομηχανία αναψυκτικών με την συνεχόμενη ανοδική πορεία, ξέσπασε τον τελευταίο καιρό και μάλιστα της επιβλήθηκε και “καμπάνα” για το εργοστάσιο που έχει στην Λεπτή Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα, η Green Cola καλείται να πληρώσει ως πρόστιμο το ποσό των 2.100 ευρώ, ύστερα από την απόφαση που πάρθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. Το πρόστιμο ύψους 2.100 ευρώ της επιβλήθηκε γιατί δεν προχώρησε στην καταβολή τέλους προς τον δήμο της περιοχής της, ως εταιρία που εμπορεύεται και εμφιαλώνει πόσιμα ύδατα όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ορεστιάδας και εισηγητής του θέματος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Πάλλας μιλώντας στο “Ράδιο Έβος”, οι εταιρίες που εμπορεύονται πόσιμα ύδατα είτε εμφιαλώνοντάς τα είτε χρησιμοποιώντας τα για την παρασκευή χυμών ή αναψυκτικών οφείλουν να αποδίδουν, βάσει νομοθεσίας, ένα τέλος υπέρ του οικείου δήμου στα όρια του οποίου πραγματεύονται.

Αν υπάρχουν έσοδα και η εταιρία δεν καταθέτει το τέλος ως οφείλει, τότε της επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο και αυτό γίινεται με απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Λόγω λοιπόν “εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης δικαιώματος επί εμπορίας ποσίμων ιαματικών ή μη υδάτων” η Green Cola υποχρεούται να καταβάλει το ποσό των 2.100 ευρώ ως πρόστιμο για αυτή της την παράλειψη.