Διάσωση αγριογούρουνου χθες από αρδευτικό κανάλι στη Στέρνα Ορεστιάδας (video)

Διάσωση αγριογούρουνου χθες από αρδευτικό κανάλι στη Στέρνα Ορεστιάδας (video)

Μια εντυπωσιακή διάσωση αγριογούρουνου είχαμε χθες Κυριακή από αρδευτικό κανάλι στο χωριό Στέρνα, από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ορεστιάδας. 

Συγκεκριμένα, το μέλος της διοίκησης κ.Μπακαλίδης ειδοποίησε τις δασικές αρχές αλλά και τον Κυνηγετικό Σύλλογο της πόλης, ότι  ένα αγριογούρουνο είχε γκλωβιστεί στην αρδευτική διώρυγα της Στέρνας και κινδύνευε. Οι κάτοικοι και τα μέλη του Κυνηγετικού συλλόγου κατάφεραν τελικά να απεγκλωβίσουν το καταγτρομαγμένο ζώο, που βγήκε από το νερό και έφυγε.

Στο μεταξύ, μετά και την δημοσίευση της Ρυθμιστικής ξεκίνησε η έκδοση των αδειών κυνηγιού για τη νέα περίοδο. Το ωράριο των γραφείων του συλλόγου για τον Αύγουστο είναι 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα με 20.30.

Ο Κυνηγετικός σύλλογος Ορεστιάδας διοργάνωσε την Τετάρτη 9 Αυγούστου με επιτυχία ημερίδα στη Στέρνα με συμμετοχή ανω των πενήντα κυνηγών, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Στ΄ΚΟΜΑΘ κ. Πέτρο Πλατή. Ακολούθησε συζήτηση με το Δ.Σ για τα προβλήματα των κυνηγών της περιοχής και απάντηση αποριών και ερωτήσεων.

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση