Διδυμότειχο: Πεζόδρομος είναι αυτός ή πάρκινγκ αυτοκινήτων;

Διδυμότειχο: Πεζόδρομος είναι αυτός ή πάρκινγκ αυτοκινήτων;

Πεζόδρομος(υποτίθεται) Διδυμοτείχου, σήμερα το πρωί. Την φωτογραφία με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω σε αυτόν και μπροστά στα μαγαζιά, μας την έστειλε φίλος αναγνώστης του evros-news.gr που είναι μετανάστης στη Γερμανία και βρίσκεται αυτό τον καιρό για καλοκαιρινές διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Έβρο και συγκεκριμένα σε χωριό του Διδυμοτείχου.

“Πεζόδρομος ή πάρκινγκ αυτοκινήτων είναι αυτός; Δεν είναι μόνο ότι κινδυνεύεις κάθε στιγμή και εσύ και τα παιδιά, ιδιαίτερα αν έχεις μικρά και έχεις ξεγνοιάσει ότι δεν κινδυνεύουν. Αλλά ούτε τα μαγαζιά μπορούν να δουλέψουν έτσι. Τί να πω. Απαράδεκτη κατάσταση”, ήταν το σχόλιο που μας έστειλε μαζί με την φωτογραφία.

Τα προσυπογράφουμε όλα και επισημαίνουμε ότι το θέμα του κεντρικού πεζόδρομου της “πόλης των κάστρων”, που μόνο πεζόδρομος δεν είναι τελικά, είναι μια πολύ… πονεμένη ιστορία. Άλλη μια δυστυχώς για την πολύπαθη πόλη, που ψάχνει να βρει προσανατολισμό και βηματισμό, για να ξεφύγει από την στασιμότητα(στην καλύτερη περίπτωση) ή την οπισθοδρόμηση που όλα δείχνουν ότι έχει μπει.