Δυο γιατροί εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Κ.Υ.Σαμοθράκης, αλλά τελικά το απέσυραν!!!

Δυο γιατροί εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Κ.Υ.Σαμοθράκης, αλλά τελικά το απέσυραν!!!

Άνθρακες αποδεικνύεται τελικά ο θησαυρός των περιβόητων κινήτρων που θέσπισε η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Υγείας για να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα επάνδρωσης του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης και για τα οποία πανηγύριζαν με ανακοινώσεις τους οι τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας, Δημήτρης Ρίζος και Νατάσα Γκαρά, υποστηρίζοντας ότι έδωσαν λύσεις.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ του evros-news.gr, αρχικά εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τις θέσεις ΔΥΟ γιατροί, από τους οποίους ο ένας σχεδόν άμεσα το απέσυρε και ο δεύτερος έπειτα από λίγες μέρες έκανε το ίδιο. Προφανώς ο διορισμός σε θέση Επιμελητή Α’ αντί Β’ και τα όποια επιπλέον χρήματα θα έπαιρναν ή το δικαίωμα μετά από 5 χρόνια παραμονής στην Σαμοθράκη να επιλέξουν το νοσοκομείο όπου θα μετακινηθούν-αρκεί βέβαια να υπάρχει οργανική θέση κενή, δεν θεωρήθηκαν από τους δυο συγκεκριμένους γιατρούς ουσιαστικά κίνητρα.

Έτσι παραμένουν κενές οι θέσεις που υπάρχουν, όπως και το πανό διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην είσοδο του Κέντρου Υγείας. Το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικπο, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στον ρόλο του Κέντρου Υγείας, ενώ τώρα το καλοκαίρι με την αύξηση του πληθυσμού λόγω τουριστικής περιόδου τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ από τις εξελίξεις με τους δυο γιατρούς που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον και τελικά το απέσυραν, ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βαλέριος Σαββίδης, ο οποίος πριν λίγο καιρό μιλώντας στον κορυφαίο ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, είχε τονίσει: «Η προσαύξηση στους μισθούς δεν θα ξεπερνά τα 130 € και σίγουρα δεν θα είναι 400, όπως ανακοίνωσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσό είναι δηλαδή μικρό για να πείσει κάποιον γιατρό να έρθει στην Σαμοθράκη. Ταυτόχρονα το προνόμιο να διορίζονται μετά την πενταετία υπηρέτησης σε μονάδες υγείας της αρεσκείας, τους ισχύει μόνον υπό την προϋπόθεση ότι έχει προκηρυχτεί η οργανική θέση που επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος γιατρός». 

Κι αυτό έγινε. Πάλι καλά δηλαδή, που ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, δεν έβγαλε καμιά ευχαριστήρια ανακοίνωση για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έλυσαν το πρόβλημα, όπως συνηθίζει να κάνει. Θα είχε εκτεθεί άγρια. 

Υ.Γ: Όχι, τουλάχιστον για την απόσυρση του ενδιαφέροντος των δύο γιατρών να δουλέψουν στην Σαμοθράκη, η βουλευτής κ.Νατάσα Γκαρά και οι κύριοι Γλήνιας, Φωτεινός, δεν κατηγόρησαν τον… Μανούση, τον ιδιοκτήτη της SAOS Ferries ότι φταίει…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*