Ντου της εφορίας και έλεγχος στις εκδηλώσεις Απαλού

Ντου της εφορίας και έλεγχος στις εκδηλώσεις Απαλού

Ντου των εφοριακών και λεπτομερή έλεγχο είχαμε χθες το βράδυ, τελευταία ημέρα των τριήμερων εκδηλώσεων που οργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο εξαιρετικά δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος “Φάρος” Απαλού.

Χθες διοργανώθηκε η λαϊκή βραδιά και εμφανίστηκαν κάποια στιγμή δύο γυναίκες εφοριακοί από την ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης, οι οποίες με πολύ ευγενικό τρόπο ζήτησαν προφορική ενημέρωση αλλά και όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων, από τον Πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Τάκα. Αυτός με την σειρά του απάντησε στα όσα ρωτήθηκε και ενημέρωσε για τα οικονομικά στυοιχεία της εκδήλωσης, ενώ τις επόμενες μέρες θα προσκομίσει και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Είναι η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο στον Απαλό, αλλά σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι ο έλεγχος των εφοριακών έρχεται μετά τον “θόρυβο” που προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες κια την συζήτηση που άνοιξε για την παρουσία των Πολιτιστικών Συλλόγων στην Γιορτή Κρασιού και τις πωλήσεις κρεατικών και μπύρας, χωρίς να πληρώνιουν ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές. Να τονίσουμε επίσης ότι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που διοργανώνουν πανηγύρια, ανταμώματα και παρόμοιες εκδηλώσεις, θα πρέπει να εξασφαλίζουν έγγραφη απαλλαγή από την αρμόδια ΔΟΥ, η οποία φτάνει ως το ποσό των 8.000 ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση