Αλεξανδρούπολη: Έρχονται Σταθάκης, Πρέσβης ΗΠΑ, Κοπελούζος και κορυφαίοι μάνατζερ Παγκόσμιων κολοσσών (ΔΕΙΤΕ ποιοί)

Αλεξανδρούπολη: Έρχονται Σταθάκης, Πρέσβης ΗΠΑ, Κοπελούζος και κορυφαίοι μάνατζερ Παγκόσμιων κολοσσών (ΔΕΙΤΕ ποιοί)

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ.Πάιατ, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος επικεφαλής της Κοινοπραξίας για τον σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου LNG, αλλά και κορυφαίοι μάνατζερ Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων κολοσσών πετρελαίου και φυσικού αερίου από πολλές χώρες, θα δώσουν το παρόν στην Αλεξανδρούπολη στις 7 Σεπτεμβρίουμ, στο “1st Oil & Gas Forum” που διοργανώνει  Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Όπως έγραψε ΠΡΩΤΟ το evros-news.gr, το κορφαίο και παγκόσμιας εμβέλειας αυτό Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki στην Αλεξανδρούπολη. Το Φόρουμ διοργανώνεται σε συνεργασία με την Hellenic Association for Energy Economics (HAEE).

Όπως φαίνεται και από το πρόγραμμα του Συνεδρίου που σας παρουσιάζει και πάλι ΠΡΩΤΟ το evros-news.gr, μετά τους εκπροσώπους του Αμερικανο-Ελληνικολύ Επιμελητηρίου,  θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν από την πλευρά της περιοχής μας ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης :

Οι ενότητες και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

 1. Οι παγκόσμιες τάσεις στον ενεργειακό τομέα και τη γεωπολιτική
 2. Κατανόηση των σχέσεων μεταξύ ενεργειακής γεωπολιτικής και ενεργειακών αγορών
 3. Η δυναμική πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ελλάδας: Προκλήσεις & Προοπτικές
 4. Ο ρόλος της τιμολόγησης στην εξέλιξη του τομέα
 5. Το μέλλον των γεωτρήσεων και φυσικού αερίου στην Ελλάδα
 6. Ο ρόλος της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου και LNG-Νέες διασυνδέσεις και τερματικοί σταθμοί
 7. Αγωγοί φυσικού αερίου και περιφερειακές προκλήσεις στην ΝΑ Ευρώπη
 8. Χρηματοδότηση ενεργειακών έργων
 9. Περιφερειακές συμμαχίες και συνεργασίες

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης θα παρουσιαστούν ποικίλες σκέψεις, ιδέες και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη και πώς θα εκμεταλλευτεί καλύτερα το γεωγραφικό της πλεονέκτημα και τους ενεργειακούς πόρους για την επίτευξη αυτού του στόχου.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

2 Σχόλια

 1. Ας μας πουν οι κύριοι: Τοψιδης,Μετιος, Λαμπάκης, τί γνώσεις έχουν γιά τά 9 προς συζήτηση θέματα και ποιες είναι οι σπουδές τους!!

 2. Pingback: Ο Αμερικανός Πρέσβης κοινοποίησε το δημοσίευμα του evros-news.gr για το Διεθνές Συνέδριο Αλεξανδρούπολης – EVROS NEWS

Απάντηση