Η Αλεξανδρούπολη γίνεται σημείο αναφοράς και στην γαλλική λογοτεχνία

Η Αλεξανδρούπολη γίνεται σημείο αναφοράς και στην γαλλική λογοτεχνία

Η Αλεξανδρούπολη γίνεται πλέον σημείο αναφοράς και στην ξένη λογοτεχνία και πιο συγκεκριμένα στη Γαλλική. Κι αυτό οφείλεται στον συγγραφέα Jean-Christophe Eon από την Γαλλία, που ζει τους τελευταίους μήνες στην πρωτευουσα του Έβρου και κυκλοφόρησε πρόσφατα την “Κυρά Σαρακοστή της Αλεξανδρούπολης”.

Η Κυρά Σαρακοστή είναι ένας θρύλος στην Ελληνική Ορθοδοξία. Οδηγεί τον άνθρωπο στο φως του Πάσχα, ανεξάρτητα από το φως του καθενός, Χριστιανός ή όχι. Σε αυτή την ποιητική συλλογή, η Κυρά Σαρακοστή παρέχει καθοδήγηση στον άνθρωπο προς τον έρωτα. Ακόμη και σε αυτή την εποχή του έντονου πόνου και της αγωνίας για την Ελλάδα και τον κόσμο, και ίσως ακόμη περισσότερο σε αυτή την εποχή που ζούμε, κάθε άτομο έχει ανάγκη να ανακαλύψει ένα μονοπάτι, μια κατεύθυνση, μια επιθυμία.


Η Ελληνική έκδοση του βιβλίου θα κυκλοφορήσει στα τέλη του έτους, αλλά στην Γαλλία που ήδη έχει κυκλοφορήσει, η Αλεξανδρούπολη γίνεται ιδιαίτερα γνωστή μια και αναφέρεται από τον Αλεξανδρουπολίτη εδώ και λίγο καιρό Γάλλο συγγραφέα Jean-Christophe Eon.