ΜΟΝΟ στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου τα αρχαιολογικά ευρήματα από Πλωτινόπολη, Θυρέα

ΜΟΝΟ στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου τα αρχαιολογικά ευρήματα από Πλωτινόπολη, Θυρέα

Τα αρχαιολογικά ευρήματα των ανασκαφών της  Πλωτινόπολης και του ταφικού τύμβου Θυρέας, θα εκτεθούν στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου και ΜΟΝΟ σε αυτό, σύμφωνα με τη σχετική πρόταση της προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Έβρου και το ενημερωτικό έγγραφο που απέστειλε στον δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, διαψεύδονται όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν, ότι ευρήματα από τις αρχαιολογικές ανασκαφές που έγιναν κιαι συνεχίζουν να γίνονται στην Πλωτινόπολη αλλά και όσα βρέθηκαν στον ταφικό τύμβο της Θυρέας, θα εκτίθονταν στο νέο Μουσείο της Αλεξανδρούπολης. Αντίυθετα διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι αυτά θα  είναι στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου.

Εκεί που θα πρέπει φυσικά να επιστρέψει και η ολόχρυση προτομή (24 καράτια, 950 γραμ.) μάλλον του αυτοκράτορα Σεπτίμου Σεβήρου (193-211 μ.Χ), που βρέθηκε στην Πλωτινόπολη του Διδυμοτείχου και ως τώρα έβρισκαν την δικαιολογία ότι δεν υπάρχει Μουσείο. Τώρα που έγινε, καιρός είναι να μεταφερθεί στον τόπο όπου και βρέθηκε.

ΔΕΙΤΕ το έγγραφο της Εφορίας Αρχαιοτήτων προς τον Δήμο Διδυμοτείχου