Κυριάκος Αετόπουλος: Δώστε στην Σαμοθράκη την αξία που πρέπει

Κυριάκος Αετόπουλος: Δώστε στην Σαμοθράκη την αξία που πρέπει

Ο γνωστός επιχειρηματίας Κυριάκος Αετόπουλος, μέλος του Επιμελητηρίου Έβρου και δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκε πρόσφατα την Σαμοθράκη και… μαγεμένος από τις ομορφιές της ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τις σκέψεις του.

Με την άδεια του δημοσιεύουμε τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και εύστοχες επισημάνσεις του. 

“Αποχαιρετώ την Σαμοθράκη. Βρέθηκα εκεί μετά απο πολλά χρόνια. Θελω να καταθέσω τις εντυπώσεις μου. Σε αντίθεση με αυτό που ίσως περιμένουν κάποιοι, θα πρέπει να σας αναφέρω οτι η εμπειρία μου ήταν ΜΟΝΑΔΙΚΗ! Ανακάλυψα μικρά μυστικά και δοκίμασα υπέροχες γευσεις.

Είδα φιλόξενους ανθρώπους και πραγματικούς αγωνιστές (μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες) σε δύσκολες συνθήκες.  Ανθρώπους να δουλεύουν σε υπηρεσίες ιδιατερα ευαίσθητες και να βγάζουν βάρδιες μόνοι τους! Αυτές τις συνθήκες δεν τις επέλεξαν αυτοί! Όμως με αυτές πορεύονται! Όσοι θέλουν να τους καταδικάζουν με “εμπρηστικές” επιστολές και άλλοι με επικριτικά σχόλια θεωρώ οτι κάνουν λάθος!

Το ξέρουμε το νησί! Και το γνωρίσουμε γιατί απλά είναι το δικό μας νησί!! Αυτήν την απλή σκέψη την κάνατε ποτέ; Έχετε την εντύπωση ότι τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου δεν έχουν προβλήματα; Τεράστια και κάποια από αυτά είναι παρόμοια με αυτά της Σαμοθράκης (διακοπές νερού, κακή συγκοινωνία, ακριβά ναύλα, περιορισμένες παροχές ακόμη και κινητής τηλεφωνίας…)! Ξέρουν όμως να τα διαχειρίζονται και δεν εκθέτουν τον τόπο τους γιατι ξερουν οτι μια τέτοια εικόνα δεν βοηθάει!


Μην αφήνετε λοιπόν άλλο το νησί να γίνεται βορά και εύκολη λεία σε κάποιους! Προστατέψτε την! Και πρώτα από όλα οι θεσμικοί του νησιού! Μην επιμένετε σε δημόσιες τοποθετήσεις που δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις πριν καλά καλά πατήσει ο επισκέπτης στο νησί! Βρείτε τα! Μόνοι σας!! Χωρίς την “βαθμολογια” του κόσμου που ίσως δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στο νησί μέχρι σημερα!
Δώστε στην Σαμοθρακη την αξία που πρέπει!
Πείτε στον κόσμο πόσο όμορφα πράγματα έχει να δει κανείς, να γευτεί, να κολυμπήσει, να περπατήσει, να δει υπέροχα ηλιοβασιλέματα, να δει να χορεύουν μπάλο, να μιλήσει με τους απλούς ανθρώπους του νησιού! Να γνωρίσει σπιτική παραδοσιακή κουζίνα! Πόσα ακόμα θα μπορούσα να αναφέρω; Πράγματα που μας φαίνονται απλα και ισως αδιάφορα αλλά κάποιοι άλλοι κάνουν πολλά χιλιόμετρα για να έρθουν στη Σαμοθρακη και να τα απολαύσουν!
Για αυτήν την Σαμοθρακη πρέπει να μιλάμε όταν αναφερόμαστε στο νησί! Όλοι μας!
Δεν κατηγορώ κανέναν. Η ανάρτηση αυτή δεν έχει θυμό! Έχει μια ομολογία και μια καταγραφή εμπειριών και σκέψεων. (Άλλωστε όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν την σχεση μου με τα ταξίδια!)
Ισως είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι εκτενώς σε κάποιο θέμα στο facebook και αυτό για μένα έχει την ιδιαίτερη αξία του!
Για εμας τους Εβρίτες, τους Θρακιώτες η επίσκεψη στο νησί αξιζει να γίνετε κάθε καλοκαίρι. Για τους υπόλοιπους είναι προνόμιο που ισως δεν το έχουν συχνά… για σκεφτειτε το…

 

Μοιραστείτε το άρθρο

2 Σχόλια

  1. Στράτος Βασδέκης

    Μπράβο στον κ. Κυριάκο για τα πολύ όμορφα λόγια του για το πανέμορφο νησί των Καβείρων!
    Διορθώστε παρακαλώ: “[…] στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook […]”

  2. ΧΡΉΣΤΟΣ ΑΦΟΥΚΑΤΟΥΔΗΣ

    Θα γίνουν όλα όσα χρειάζεται να γίνουν. Εσείς απλά μην αγχώνεστε

Απάντηση