ΠΥΡΚΑΓΙΑ ξέσπασε πριν μια ώρα στον Πλατανότοπο Μαίστρου

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ξέσπασε πριν μια ώρα στον Πλατανότοπο Μαίστρου

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν μια ώρα σε δύσβατο σημείο στον Πλατανότοπο Μαίστρου και ο κίνδυνος επέκτασης της και καταστροφής του θαυμάσιου αυτού περιβάλλοντος αλλά και να απειλήσει το χωριό ήταν πολύ μεγάλος

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και με 5 οχήματα και πολούς άνδρες “έπεσε” πάνω στην εστία και το μέτωπο που δημιουργήθηκε. Τις προσπάθειες δυσκολεύει το σημείο που είναι δύσβατο, σε σημείο παράλληλο προς το ρέμα.

ΩΡΑ 15. 40 Γιάννης Ναϊτίδης: Ελέγχθηκε ευτυχώς η φωτιά και αποφύγαμε τα χειρίτερα

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Ναϊτίδης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, μας ενημέρωσε ότι πριν από λίγο η φωτιά ελέγχθηκε πλήρως από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Δεν χρειάστηκε μάλιστα τελικά να επιχειρήσει το Πυροσβεστικό ελικόπτερο, αν και ήταν σε ετοιμότητα μόλις ειδοποιηθεί να επέμβει. Όπως έκανε χθες στην φωτιά που ξέσπασε στην Μάκρη, σε παλιό σκουπιδότοπο και η άμεση επέμβαση του βοήθησε να ελεγχθεί η πυρκαγιά.

Ο κ.Ναϊτίδης μας είπε ότι η φωτιά στον Πλατανότοπο έγινε αντιληπτή από τους εργαζόμενους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που βρίσκεται εκεί, μια και μύριζαν έντονα καμμένο. Σχεδόν αμέσως και ένας διερχόμενος ειδοποίησε ότι είδε καπνούς και έτσι ενημερώθηκε η Πυροσβεστική που επενέβη άμεσα. Ευτυχώς δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και δεν πρόλαβε να κάψει μεγάλη έκταση.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση