Αύξηση 20% στις αφίξεις ξένων τουριστών σε Κήπους και Νυμφαία

Αύξηση 20% στις αφίξεις ξένων τουριστών σε Κήπους και Νυμφαία

Αύξηση 20% στις αφίξεις ξένων τουριστών σε Κήπους και Νυμφαία και έκρηξη θετικών μηνυμάτων για τον τουρισμό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ σημειώνεται φέτος, με τους δείκτες και τους αριθμούς να παρουσιάζουν μεγάλες αυξητικές τάσεις και να σκορπίζουν μεγάλη αισιοδοξία πως θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την περιοχή μας.

Συγκεκριμένα στις πύλες εισόδου της περιφέρειας που είναι το τελωνείο των Κήπων Έβρου και της Νυμφαίας Ροδόπης, καταγράφηκε αύξηση 20%, ενώ στο αεροδρόμιο της Καβάλας η αύξηση άγγιξε το 34%, με 8.000 αφίξεις επιπλέον, φτάνοντας τον αριθμό των 26.000 για τον φετινό Αύγουστο, έναντι των 18.000 αφίξεων πέρυσι.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, έκανε λόγο για θετική τουριστική έκρηξη, η οποία συνδυάζεται με το στόχο που είχε θέσει ο αείμνηστος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης, ανακηρύσσοντας το 2017 ως έτος τουρισμού.


«Επόμενος στόχος, ο οποίος και αυτός σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία είναι εφικτός, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017, καθώς τότε η πληρότητα στη Θάσο θα αγγίζει το 80%, με τους Βαλκάνιους τουρίστες να προτιμούν τα νησιά της περιφέρειας, αλλά και άλλους τουριστικούς προορισμούς εκτός των νησιών», τόνισε ο κ. Αντωνιάδης.


Επι πλέον κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού, να δώσουν προσοχή στην τουριστική παιδεία, οι πυλώνες της οποίας είναι η Γαστρονομία, η Ευγένεια και η Φιλοξενία.
Τέλος στα θετικά καταγράφει ο κ. Αντωνιάδης και το γεγονός πως ανοίγει η Σχολή Ξεναγών, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να αυξηθούν τα τμήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που έχουν ως αντικείμενο τον τουρισμό.

 Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής
Συντάκτης: Βασιλική Μαχαίρα

Επόμενο Άρθρο
Τα χωριά που θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα και τα…

Pin It on Pinterest