ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕεεεεεεε. Ξεπεράσαμε μόλις τα 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ “επισκέψεις” σε λιγότερο από 4 μήνες λειτουργίας!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕεεεεεεε. Ξεπεράσαμε μόλις τα 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ “επισκέψεις” σε λιγότερο από 4 μήνες λειτουργίας!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕεεεεεεεε από καρδιάς. Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εσάς τους αναγνώστες του evros-news.gr είναι πολύ λίγο. Πριν από λίγο ξεπεράσαμε τα 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ “επισκέψεις” σε λιγότερο από 4 μήνες και αυτό έγινε χάρη στη δική σας στήριξη, βοήθεια και συμπαράσταση, αφού από την πρώτη στιγμή που βγήκαμε στον “αέρα”, στις 26 Απριλίου, αμέσως “αγκαλιάσατε” αυτή την προσπάθεια. 

Το evros-news.gr έγινε η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ συνήθεια χιλιάδων ανθρώπων, όχι μόνο από τον Έβρο και την Θράκη, αλλά και όλη την Ελλάδα και κάθε γωνιά του κόσμου, όπου υπάρχουν Εβρίτες και Θρακιώτες. Όπως βλέπετε και στο google analytics, τα αναλυτικά στοιχεία δηλαδή που μας δίνει η google για το σάιτ, πριν λίγο ξεπεράσαμε τα 2 εκατομμύρια “επισκέπτες”, αλλά και τους 850.000 “μοναδικούς επισκέπτες”. Τόσα άτομα δηλαδή έχουν μπει στο evros-news.gr μέχρι τώρα και το έχουν “επισκεφτεί” συνολικά 2.000.000 φορές.

Αυτά τα στατιστικά, όπως μου λένε και οι τεχνικοί, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ όχι μόνο για σάιτ που αφορά ένα μόνο νομό, αλλά και για Περιφέρεια, ακόμα και για εκείνο που απευθύνεται σε πανελλαδικό κοινό. Θα τα “ζήλευαν” δηλαδή ακόμα και σάιτ των Αθηνών. Κι αυτό, στο μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται σε εσάς, τους ανθρώπους που μας στηρίζετε καθημερινά, διαβάζοντας το evros-news.gr είτε μπαίνοντας μέσω της google, είτε από το facebook, όπου οι φίλοι μας αυξάνονται καθημερινά και έχουν ξεπεράσει ήδη αυτούς που έχουν κάνει το ίδιο σε άλλα σάιτ του Έβρου με πολύχρονη παρουσία.

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:

 1.  Αυτή η “διαδρομή” μόνο εύκολη δεν ήταν μέχρι τώρα. Από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε “λάσπη” και υπόγειο “πόλεμο” και μάλιστα βρώμικο πολλές φορές, επειδή διαπίστωσαν ότι δεν ήρθαμε για να είμαστε απλά ένα ακόμα σάιτ στο νομό, που θα βασίζεται στην ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ (το περίφημο copy paste) δελτίων τύπου, ανακοινώσεων και δηλώσεων που στέλνονταν στο e-mail μας. Όπως δηλαδή κάνουν χρόνια άλλοι. Αυτή είναι η επιλογή τους, αλλά ΟΧΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ.
 2.  Από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίστηκε ειρωνικά, η ενέργεια μας να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στις πολιτιστικές και κάθε άλλου είδους εκδηλώσεις που γίνονται σε κάθε σημείο του νομού αλλά και στο εξωτερικό όπου υπάρχουν εβρίτες και θρακιώτες. Να προβάλλουμε δηλαδή τα πανηγύρια, τα ανταμώματα, τις βραδιές μετανάστη και οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στα χωριά και στις πόλεις μας. Για όσα τουλάχιστον ενημερωνόμαστε ή τα βρίσκουμε με διάφορους τρόπους. “Σιγά μην γράφουμε για πανηγύρια”, μου είχε πει παλαιότερα ένας συνάδερφος ειρωνικά. Τώρα και αυτός και οι περισσότεροι ασχολούνται με τα πανηγύρια, ακολουθώντας την τακτική μας. Και πολύ καλά κάνουν. Είμαστε περήφανοι που το προκαλέσαμε.
 3.  Δεχθήκαμε έντονη κριτική και μάλιστα με περισπούδαστο ύφος, από… χθεσινά παιδάκια στην δημοσιογραφία, ότι εμείς με 30 χρόνια επαγγελματική διαδρομή σε καθημερινές εφημερίδες των Αθηνών, σε περιοδικά και τηλεόραση, κάνουμε δημοσιογραφία του… facebook. Κι αυτό γιατί χρησιμοποιούσαμε φωτογραφίες και βίντεο που “ανέβαζαν” φίλοι μας στα προσωπικά τους προφίλ από διάφορες εκδηλώσεις, συμβάντα ή καταγγελίες. Αυτό δηλαδή που γίνεται παντού στον κόσμο, στην σημερινή ψηφιακή και ηλεκτρονική εποχή, όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυριαρχούν, θεωρήθηκε “έγκλημα”.
 4.  Τώρα, εκείνοι που μας κατέκριναν παριστάνοντας τους κήνσορες της δημοσιογραφίας, κάνουν επίσης δημοσιογραφία του… facebook και του εντυπωσιασμού όπως έγραφαν για μας, με φωτογραφίες και βιντεάκια φίλων τους. Γι’ αυτό όπως λέει και ο λαός μας και ξέρει αυτός σε ποιόν απευθύνομαι, “η σιωπή είναι χρυσός”. Άκου χρυσός!! Τί έγραψα ο αθεόφοβος…

Η “λάσπη”, οι απειλές, τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας

δεν μας φοβίζουν ούτε θα σταματήσουν την κριτική μας

Όταν μια λίμνη είναι ήρεμη και έρχεται κάποιος να πετάξει μια πέτρα και να δημιουργήσει κύματα, είναι φυσικό όλοι να τον κοιτούν… περίεργα και να τα βάζουν μαζί του. Γιατί όλοι, εντός και εκτός λίμνης, είχαν βολευτεί με την ηρεμία αυτή. Κάπως έτσι έγινε και με το evros-news.gr.

 • Από την πρώτη στιγμή δείξαμε αποφασισμένοι όχι μόνο να αναδείξουμε τα πολλά, άλυτα διαχρονικά  προβλήματα της περιοχής από όλες τις Κυβερνήσεις που πέρασαν, αλλά και να κάνουμε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ και ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ όπου χρειαστεί. Δεν μας ενδιαφέρει σε ποιό κόμμα, δήμο ή σύλλογο ανήκουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Αν πρέπει να κάνουμε κριτική και επισήμανση των λαθών τους, αυτό θα γίνει. Άλλωστε το διαπιστώσατε όλοι σας και γι’ αυτό “αγκαλιάσατε” με συγκινητικό τρόπο αυτή την προσπάθεια. Όπως είναι φυσικό όμως, χαλάσαμε την ηρεμία και το βόλεμα κάποιων.
 • Έτσι άρχισαν τα σενάρια… επιστημονικής φαντασίας και συνομωσίας, για ανθρώπους που υποτίθεται βρίσκονται πίσω από εμάς και μας δίνουν εντολές ή μας καθοδηγούν. “Του τα λέει εκείνος να τα γράφει, γιατί θέλει να είναι υποψήφιος και με… χτυπάει” διαδίδει ένας… ανασφαλής που παριστάνει και τον πολύξερο στην πρωτεύουσα του νομού. Μέχρι και ότι βρίσκεται πίσω από το evros-news.gr ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζουν κάποιοι. Μακάρι να συνέβαιανε αυτό, γιατί θα είχαμε τουλάχιστον λυμμένο το πρόβλημα μας και δεν θα ξεκινούσαμε την προσπάθεια αυτή καλύπτοντας με… μηνιαίες δόσεις τα έξοδα και να κυνηγάμε μερικά ευρώ της διαφήμισης καθημερινά.
 • Κι αφού είδαν ότι αυτό δεν… πιάνει, άρχισαν να πλησιάζουν φίλους, γνωστούς και συγγενείς. “Γιατί με.. χτυπάει ο δικός σου; Γιατί τα σκαλίζει; Τί έχει μαζί μου; Πες του τίποτα να ηρεμήσει”, είναι τα συνηθισμένα που μου μεταφέρουν. Και όταν ακούνε ότι σε κάποια πράγματα δεν ακούω κουβέντα από πουθενά, αρχίζουν τους ελεεινούς εκβιασμούς. “Ξέρεις, στη δική μας σχέση θα παίξει ρόλο ότι ο… δικός σου με χτυπάει. Κοίτα τί θα κάνεις“. Ευτυχώς που οι άνθρωποι οι οποίοι με τιμούν με την φιλία τους, αυτοί κυρίως, δεν… μασάνε και τους δίνουν την κατάλληλη απάντηση.
 • Ακολούθησαν η “λάσπη” και η βρωμιά. Όταν κάναμε κριτική σε κάποιους, η απάντηση τους δεν ήταν επί της ουσίας και αν είχαμε δίκιο, αλλά “τα παίρνει από τον αντίπαλο μου”.  Όταν κάναμε κριτική στον αντίπαλο τους, εκείνος με την σειρά του υποστηρίζει το ίδιο. Το είδαμε αυτό περίτρανα στην περίπτωση της Σαμοθράκης αλλά και του Διδυμοτείχου. Όταν τους λέμε να δώσουν έστω και ένα στοιχείο για τις βρωμιές τους, λουφάζουν σαν κοτούλες.
 • Επόμενο στάδιο οι… απειλές. Όταν είσαι άλλωστε στο Κράτος, είτε έχοντας θεσμικό ρόλο είτε είσαι στην κυβερνώσα κατάσταση, θεωρείς το Κράτος κτήμα σου και ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Ούτε ένας δεν έχει το θάρρος να τηλεφωνήσει προσωπικά και να μας πει κατάμουτρα αυτό που πιστεύει. Να μας διαψεύσει στέλνοντας επιστολή ή e-mail, τα οποία φυσικά θα δημοσιεύσουμε αμέσως.
 • Ακόμα περιμένουμε για παράδειγμα, τις διαψεύσεις από τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα ή την εταιρεία που διαχειρίζεται το parking του λιμανιού Αλεξανδρούπολης, για τις ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ρυθμίσεις που έγιναν μέσω ΤΑΙΠΕΔ και ζημίωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το ελληνικό Δημόσιο. 
 • Αντ αυτού ακούμε “προειδοποιήσεις” και απειλές ότι θα μας στείλουν το ΣΔΟΕ, ότι θα μας κάνουν αγωγές και μηνύσεις και ότι θα μας… ισοπεδώσουν. Τα λένε αυτά σε έναν άνθρωπο που δεν… κόλλωσε ούτε στους μπράβους συγκεκριμένου ποδοσφαιρικού παράγοντα, όταν του έσπασαν το αυτοκίνητο, ούτε στις αγωγές εκατομμυρίων που μου είχε κάνει ο συγχωρεμένος Ανδρέας Βγενόπουλος όταν έγραψα κάτι που δεν του άρεσε, αλλά τελικά αναγκάστηκε να τις πάρει πίσω γιατί κατάλαβε ότι είχα δίκιο.
 • Δεν παριστάνω τον ήρωα, ούτε λέω πως δεν… φοβάμαι τίποτα. Σε μια-δυο περιπτώσεις, επειδή έχω να κάνω με άτομα που δεν έχουν τον παραμικρό δισταγμό και μπορεί να κινδυνέψει η ζωή μου, φρόντισα να καταθέσω τις απαραίτητες αναφορές για… ηθική αυτουργία, σε περίπτωση που μου συμβεί κάτι. Κι αυτό έγινε στο πιο ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ που μπορεί να υπάρξει. Το αναφέρω ως προειδοποίηση σε όσους κάνουν… βρωμερές σκέψεις.

Περήφανος για πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα

Πέρα από την σημερινή τεράστια χαρά για το σπάσιμο του “φράγματος” των 2.000.000 “επισκέψεων”, υπήρξαν όμως και πολλές στιγμές σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, που με έκαναν περήφανο.

 • Όπως η έντονη προβολή και στήριξη μας του αγώνα των φορέων για την ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.
 • Όπως η ανάδειξη του τεράστιου προβλήματος με το νερό στο Διδυμότειχο, που προκάλεσε τον ξεσηκωμό των κατοίκων και την επίλυση του(με κάποιες μέρες εξαίρεση) έστω και προσωρινά. Τόσο έντονη κριτική στον Παρασκευά Πατσουρίδη, τον οποίο γνωρίζω πολλά χρόνια, δεν έκανε κανένας. Κι όμως, μόλις “άγγιξε” η κριτική” και τους συγγενείς κάποιων που νωρίτερα μας… αποθέωναν, με πολύ ευκολία μας έγραψαν ότι τα… παίρνουμε από τον δήμαρχο(Ε, φίλε Φιλοποίμην; Κρίμα…)
 • Όπως τα πολλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ που καθημερινά δημοσιεύουμε στο evros-news.gr, αλλά και την έγκαιρη και έγκυρη ενημνέρωση μας όλο το 24ωρο. Γιατί εμείς δεν “ανεβάζουμε” κάποια θέματα από το βράδυ ή το πρωί και μετά… καθόμαστε, αλλά έχουμε συνεχή ροή.
 • Όπως οι ευχαριστίες, ιδιωτικές αλλά και δημόσιες πολλών καταξιωμένων ανθρώπων από τον Έβρο ή καταγόμενων από τον Έβρο ή εκπροσώπων συλλόγων, για την προβολή των εκδηλώσεων τους.
 • Όπως η πρόσφατη αναδημοσίευση ενός θέματος μας, από τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέρφεϊ Πάιατ στον προσωπικό του λογαριασμό το twitter, για το Παγκόσμιο Συνέδριο που θα γίνει το Σεπτέμβριο στην Αλεξανδρούπολη.
 • Ακόμα και το γεγονός, ότι κάποιοι καταστηματάρχες ή επιχειρηματίες ενώ αρχικά θέλησαν να διαφημιστούν στο evros-news.gr γιατί βλέπουν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ του, αλλά τελικά.,.. υποχώρησαν επειδή άκουσαν από εμάς ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ στην… απαίτηση να σταματήσουμε να “χτυπάμε” κάποιον φίλο τους, το θεωρώ μεγάλη τιμή.

Υ.Γ1: Ευχαριστώ πρώτα και πάνω απ’ όλα όλους εσάς, τις χιλιάδες των αναγνωστών του evros-news.gr για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ.

Υ.Γ2: Ευχαριστώ τη σύζυγο και τα δυο μου παιδιά που με… ανέχθηκαν και συνεχίζουν να με… ανέχονται όλο αυτό το διάστημα που είμαι απορροφημένος 20 ώρες το 24ωρο στην προσπάθεια αυτή.

Υ.Γ3: Ευχαριστώ ακόμα κάποιους ανθρώπους από τον Έβρο, που όχι μόνο με παρότρυναν να ξεκινήσω αυτή την προσπάθεια, αλλά με στήριξαν ηθικά. Ξέρω ότι δέχθηκαν “πιέσεις” ακόμα και εκβιασμούς από κάποιες πλευρές, αλλά δεν τους φόβισαν. Τον Θανάση, τον Σταύρο, τον Χρήστο (ξέρουν αυτοί ποιούς εννοώ). Από καρδιάς σας ευχαριστώ για όλα.

ΤΟ evros-news.gr είναι μόνο η αρχή. Αυτό να το ξέρουν όσοι νομίζουν ότι θα “ξεμπλέξουν” εύκολα μαζί μας. Τα καλύτερα έρχονται…

Δύο εκατομμύρια (2.000.000) ευχαριστώ σε όλους για την στήριξη

Κώστας Πιτιακούδης

 

 

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*