Δυο Εβρίτες παρόντες σε σημαντική στιγμή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουγγαρία

Δυο Εβρίτες παρόντες σε σημαντική στιγμή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουγγαρία

Δυο Εβρίτες, βρέθηκαν χθες σε μια κορυφαία στιγμή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουγγαρία, στη δωρεά της Ουγγρικής Κυβέρνησης του κτιριακού συγκροτήματος Muzeum utca 11 για τις ανάγκες της Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουγγαρία.

Ο επιχειρηματίας Αντώνης Σταμπολίδης, με καταγωγή από το Αλεποχώρι και την Λάδη Διδυμοτείχου, που δραστηριοποιείται με πολύ μεγαλη επιτυχία επιχειρηματικά στην Αυστρία και ο Δημήτριος Αρβανιτούδης επίσης από το Αλεποχώρι και ιεροψάλτης στους Μεταξάδες, ήταν καλεσμένοι από τον μητροπολίτη Αυστρίας και πάσης Ουγγαρίας Αρσένιο, με τον οποίο ο κ.Σταμπολίδης έχει φιλικές σχέσεις.

Οι δυο συντοπίτες μας παρέστησαν τόσο στην εκδήλωση εκδήλωση παράδοσης στον Οικουμενικό Πατριάρχη του κτιριακού συγκροτήματος που βρίσκεται στο κέντρο της Βουδαπέστης από την Ουγγρική Κυβέρνηση, αλλά και στο επίσημο γεύμα που ακολούθησε στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Four Seasons, ενώ φωτογραφήθηκαν και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Μάλιστα κατά την τελετή παράδοσης ο ψάλτης της εκκλησίας των Μεταξάδων έψαλε με τη χορωδία του Πατριαρχείου.

Να επισημάνουμε ότι  στο εν λόγω κτήριο θα στεγαστούν οι εγκαταστάσεις της Εξαρχίας, η Πατριαρχική Ακαδημία, το Ελληνικό Σχολείο αλλά και το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης. Στο κτήριο αυτό θα λειτουργήσει και Ξενώνας φιλοξενίας.