Τελικά τα μονοπώλια είναι κακό ή καλό πράγμα κυρία Γκαρά;

Τελικά τα μονοπώλια είναι κακό ή καλό πράγμα κυρία Γκαρά;

Βλέποντας την βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, να περνάει κάποιες μέρες διακοπών της στην Σαμοθράκη, θυμήθηκα τις δηλώσεις που έκανε πριν ένα μήνα περίπου, με αφορμή τις αντιπαραθέσεις και τον “θόρυβο” για την δρομολόγηση των δύο νέων ταχύπλοων στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Τότε λοιπόν, η κ.Γκαρά, σε ραδιοφωνική αντιπαράθεση που είχε στην εκπομπή του Δημήτρη Κολιού στον MAXIMUM με τον ιδιοκτήτη της μιας εκ των εταιρειών, τον Φώτη Μανούση της SAOS Ferries, ο οποίος την κατηγόρησε ότι μεροληπτεί υπέρ της άλλης εταιρείας CS Ferries των κυρίων Συμεωνίδη και Χατζηγαβριήλ, είχε εξηγήσει την στάση της. “Ο τόπος μας δεν χωράει μονοπώλια. Η δική μου άποψη είναι ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι δραστηριοποιούνται στο νομό, αυτοί οι άνθρωποι θα βοηθηθούν. Μονοπώλια όμως δεν μπορούν να χωρέσουν στο νομό μας, αν θέλουμε να πάμε μπροστά” είπε επί λέξη η νεαρή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Μανούσης απάντησε βέβαια πως δεν φταίει ο ίδιος αν όλα αυτά τα χρόνια δεν εμφανίζονταν άλλος πλοιοκτήτης να ενδιαφερθεί για τη γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη, αλλά και αυτή του Λαυρίου που ξανάρχισε φέτος, για να πάρει την ίδια απάντηση. “Είμαι κάθετα αντίθετη στα μονοπώλια”.

Τα σκεφτόμουν όλα αυτά, μια και χθες έπεσε στα χέρια μου η Εβδομαδιαία εφημερίδα “ΜΕΘΟΡΙΟΣ”, την οποία εκδίδει η κ.Σούλα Εμμανουηλίδου στην Ορεστιάδα. Η μητέρα της κ.Γκαρά. Σε αυτή την εφημερίδα άλλωστε εργαζόταν και η ίδια πριν γίνει βουλευτής ε δημοσιογράφος. Ανήκει δηλαδή στην οικογενειακή της επιχείρηση.

Η συγκεκρικένη εφημερίδα μπορεί να έχει ελάχιστη κυκλοφορία, όπως το γνωρίζουν όλοι που ασχολούνται με τον χώρο, αλλά ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ με ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών. ΔΙΑΚΗΓΥΞΕΙΣ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ από δήμους, νοσοκομεία, δασαρχεία. Στα φύλλα του Ιουλίου που είδα, δυο σελίδες τουλάχιστον ήταν γεμάτες με όλα αυτά. Από όλο το νομό Έβρου.

Κι αυτό φυσικά είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΜΙΜΟ, μια και ο σχετικός νόμος προβλέπει και υποχρεώνει όλους αυτούς τους  κρατικούς φορείς, να δημοσιεύουν όλα αυτά σε μια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και σε μια ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ εφημερίδα. Στο Νομό ΄Εβρου όμως, αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο η “ΜΕΘΟΡΙΟΣ” που ανήκει στην οικογενειακή επιχείρηση της κ.Γκαρά. Όλες οι άλλες που εκδίδονταν, έχουν κλείσει. Οπότε οι δήμοι ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ, θέλουν δεν θέλουν, να δίνουν τις ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ τους εκεί.

΄Εχουμε δηλαδή και εδώ ένα είδος ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ στην δημοσίευση των κρατικών διακηρύξεων, για το οποίο ασφαλώς δεν ευθύνεται η συγκεκριμένη εφημερίδα. Ας μην έκλειναν οι υπόλοιποι τα έντυπα τους ή ας εκδώσει κάποιος άλλος μια εβδομαδαία εφημερίδα και όταν συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις από το νόμο(γιατί πρέπει να εκδίδεται κάποια χρόνια) να παίρνει και αυτός τα “ζεστά” και σίγουρα χρήματα των κρατικών οργανισμών. Που δεν είναι και λίγα, σε μια εποχή που τα ΜΜΕ έχουν πλέον ελάχιστα έσοδα από διαφημίσεις.

Οπότε μπαίνει το ερώτημα. Τελικά τα μονοπώλια είναι καλό ή κακό πράγμα κυρία Γκαρά;

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση