“Κόλαση” στα τελωνεία Καστανεών, Κήπων, Ορμενίου. Πάνω από 6 ώρες αναμονή λόγω Τούρκων μεταναστών(φωτορεπορτάζ)

“Κόλαση” στα τελωνεία Καστανεών, Κήπων, Ορμενίου. Πάνω από 6 ώρες αναμονή λόγω Τούρκων μεταναστών(φωτορεπορτάζ)

Τεράστια ταλαιπωρία και πολύωρες καθυστερήσεις που ξεπερνούν  και τις 6 ώρες, για όσους προσπαθούν να ταξιδέψουν από την Τουρκία προς την Ελλάδα ή και το αντίστροφο μέσω τελωνείων Καστανεών και Κήπων, αλλά και στην Βουλγαρία μέσω του τελεωνείου Ορμενίου.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που μας έστειλαν φίλοι, οι ουρές των αυτοκινήτων είναι τεράστιες και φτάνουν τα χιλιόμετρα.

Το οξύ πρόβλημα δημιουργήθηκε από δύο παράγοντες κυρίως. Πρώτον, από τον μεγάλο όγκο Τούρκων μεταναστών, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις διακοπές στην πατρίδα τους και επιστρέψουν στις χώρες όπου ζουν και εργάζονται και συγκεκριμένα Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, αλλά κια από το γεγονός ότι οι Βούλγαροι έχουν μόνο ένα desk ελέγχου και διέλευσης. 

Αν σε αυτά προσθέσουμε και το γνωστό θέμα που υπάρχει πλέον, με τους αυστηρότερους ελέγχους που γίνονται στα εξωτερικά  σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εύκολα γίνεται αντιληπτό γιατί υπάρχει αυτή η κατάσταση. Όσοι Έλληνες ήξεραν ότι υπάρχει και η διέλευση μέσω Ιβαίλογκραντ, επέλεξαν να φύγουν από το Ορμένιο και πήγαν  από Κυπρίνο, περνώντας σε ένα τέταρτο το αργότερο στην Βουλγαρία. Όπως ο φίλος μας ποιυ έπρεπε να ταξιδέψει φια Σόφια, προκειμένου να προλάβει μετά την πτήση από εκεί για το Λονδίνο.

 

Ένα σχόλιο

  1. Κισσούδης Σωτήρης

    Η “κόλαση” βρίσκεται στα πραγματικά συνοριακά τελωνεία του Έβρου (Κήποι και Καστανιές) και όχι στο Ορμένιο όπου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΩΝΕΙΟ γιατί είναι ενδοκοινοτικά σύνορα, Η αναμονή στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας-Βουλγαρίας αλλά και Τουρκίας-Ελλάδας έχει φτάσει μέχρι και 12 ώρες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*