Μιχαηλίδης: Διπλές αποφάσεις μετακίνησης του κ.Λαμπάκη για το ίδιο ταξίδι στην Αθήνα

Μιχαηλίδης: Διπλές αποφάσεις μετακίνησης του κ.Λαμπάκη για το ίδιο ταξίδι στην Αθήνα

Για την έκδοση διπλών αποφάσεων μετακίνησης στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους, που αφορούν όμως το ίδιο ταξίδι, επομένως με πιθανότητα είσπραξης διπλής αποζημίωσης ως δημάρχου Αλεξανδρούπολης αλλά και Προέδρου της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καταγγέλει τον Βαγγέλη ,Λαμπάκη η δημοτική παρ’άταξη ΑΝΑ.Σ.Α και ο επικεφαλής της Παύλος Μιχαηλίδης.

Η ανακοίνωση αναφέρεται και στο γεγονός ότι ο κ.Λαμπάκης συμμετείχε στο ταξίδι αυτό και σε κομματική εκδήλωση και συγκεκριμένα στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, θέμα το οποίο είχε αναδείξει τότε μόνο το evros-news.gr. 

Η καταγγελία εναντίον του δημάρχου Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

“Πως γίνεται να μετακινείται ένας  δήμαρχος στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και να υπάρχουν διπλές αποφάσεις από δύο διαφορετικά όργανα, με κίνδυνο να λάβει παρανόμως διπλή αποζημίωση.

Καλείται ο κ. Λαμπάκης να δώσει μια πειστική απάντηση για το θέμα αυτό καθώς και τους λόγους για τους οποίους αποφεύγει ως Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΑΜΘ να συγκαλέσει την προβλεπόμενη από τον νόμο γενική συνέλευση του περιφερειακού μας οργάνου.
Συγκεκριμένα ως εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων/ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έλαβα γνώση την 36/2017 απόφαση του οργάνου της Εκτελεστικής επιτροπής η οποία είχε σκοπό την διήμερη μετακίνηση του κ. Λαμπάκη στην Αθήνα με την ιδιότητα του Προέδρου της ΠΕΔ για υπηρεσιακούς λόγους, μέσω των πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού της ΠΕΔ/ΑΜΘ οικ. έτους 2017 (Κ.A10.6011.0002).
Όταν στην συνέχεια διαπίστωσα πως η μετακίνησή του στην Αθήνα αφορούσε ξένους λόγους σε σχέση με την ιδιότητα του Πρόεδρου της ΠΕΔ/ΑΜΘ, μεταξύ των οποίων και την συμμετοχή του σε κορυφαία κομματική εκδήλωση, ενημέρωσα ως όφειλα αρμοδίως την γραμματεία του οργάνου.
Το αμέσως επόμενο διάστημα είχαμε νέα απόφαση (19/2017) έγκρισης διήμερης μετακίνησής του στην Αθήνα, αυτή την φορά από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, με τις ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ!
Σε απάντηση όλων αυτών ο κ.Λαμπάκης επέλεξε να με κατηγορήσει μέσω εγγράφου του στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ/ΑΜΘ μεταξύ των οποίων και σε 13 δημάρχους της περιφέρειας μας, με αφορμή την τηλεοπτική μου παρουσία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού “ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ”.
Σημειωτέον πως για το θέμα της μετακίνησής του στην Αθήνα δεν έκανα καμία απολύτως αναφορά, ούτε υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος από τα όσα ειπώθηκαν για να δημιουργήσει όλη αυτή την “κατασκευασμένη” ένταση!
Η μοναδική λογική εξήγηση είναι πως κατά την προσφιλή του τακτική προσπαθεί να “σηκώσει σκόνη” σε αντιπερισπασμό των όσων αποκαλύπτουμε για τις πράξεις του, τόσο στον δήμο της Αλεξανδρούπολης όσο και στο Περιφερειακό μας όργανο.
Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*