Διδυμότειχο: Δεν αναστέλλεται η λειτουργία του 1ου Νηπιαγωγείου. Έγιναν νέες εγγραφές

Διδυμότειχο: Δεν αναστέλλεται η λειτουργία του 1ου Νηπιαγωγείου. Έγιναν νέες εγγραφές

Βρέθηκε τελικά λύση και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία του 1ου Νηπιαγωγείου Διδυμοτείχου, όπως αρχικά είχε αποφασίσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Έβρου, αφού έγιναν νέες εγγραφές παιδιών από τους γονείς του και συγκεκριμένα τέσσερις, οπότε συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των 14 νηπίων.

Με κατεπείγον έγγραφο που απέστειλε χθες για λογαριασμό του δήμου Διδυμοτείχου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Τοπαλούδης που ασχολήθηκε επισταμένως τις τελευταίες μέρες με το συγκεκριμένο θέμα, γνωστοποίησε στην Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, ότι η καθυστέρηση στην συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού εγγραφών, οφείλεται στο γεγονός ότι φέτος οι εγγραφές έγιναν αρχές Μαίου για πρώτη φορά και όχι Ιουνίου όπως συνηθίζονταν.

Έτσι οι στρατιωτικοί που δεν γνώριζαν ακόμα τις μεταθέσεις τους δεν είχαν κάνει εγγραφές στα παιδιά τους, ενώ και κάποιοι κάτοικοι της πόλης που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες(μουσουλμάνοι) δεν γνώριζαν την εξέλιξη αυτή και έτσι δεν πρόλαβαν να τα εγγράψουν. Πλέον όμως συμπληρώθηκε ο αριθμός των 14 νηπίων που απαιτούνταν και πιστεύεται ότι το 1ο Νηπιαγωγείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Να θυμίσουμε ακόμα, ότι παρέμβαση για το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε κάνει με επιστολή αλλά και ανακοίνωση του ο Σύλλογος εκπαιδευτικών και ζητούσε από την αρμόδια διεύθυνση να μην ανασταλεί η λειτουργία του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου.