Σκάφος έμεινε ακυβέρνητο στη Σαμοθράκη. Ρυμουλκήθηκε τελικά στο λιμάνι

Σκάφος έμεινε ακυβέρνητο στη Σαμοθράκη. Ρυμουλκήθηκε τελικά στο λιμάνι

Σκάφος έμεινε ακυβέρνητο χθες το μεσημέρι ανοιχτά της Σαμοθράκης και χρειάστηκε η άμεση επέμβαση του Λιμενικού αλλά και μιας μηχανότρατας, που το ρυμούλκησαν τελικά με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σκάφος με γαλλική σημαία, το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού: “Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Θ/Γ-Ι/Φ ”KOBZOUS” σημαίας Γαλλίας, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω βλάβης πηδαλίου και μηχανικής παράλληλα, στη θαλάσσια περιοχή περίπου 02ν.μ. δυτικά βορειοδυτικά της ν. Σαμοθράκης, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ (ΜΗΧ/ΤΑ) ”ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΕΜΝΙΩΤΙΣΣΑ” Ν.Σ. 02 από το οποίο ρυμουλκήθηκε το ως άνω σκάφος στο λιμένα Σαμοθράκης, όπου κατέπλευσαν με ασφάλεια συνοδευόμενα από το πλωτό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του”KOBZOUS” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας”.