Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Η καλοκαιρινή περίδος τελείωσε, αλλά τα κιόσκια ακόμα να ολοκληρωθούν

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Η καλοκαιρινή περίδος τελείωσε, αλλά τα κιόσκια ακόμα να ολοκληρωθούν

βρισκόμαστε στα τέλη Αυγούστου, η τουριστική και καλοκαιρινή περίοδος τελείωσε, αλλά τα κιόσκια αναμονής για τους επιβάτες των πλοίων που κάνουν τα δρομολίγια προς την Σαμοθράκη, ακόμα να ολοκληρωθούν στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Καλά είναι τα μεγαλεπίβολα σχέδια και οι εξαγγελίες του Προέδρου του ΟΛΑ Χρήστου Δούκα για το ενδιαφέρον Κινέζων, Αμερικανών, Αράβων και μακάρι αυτό να υλοποιηθεί και να μετουσιωθεί σε συγκεκριμένες επενδύσεις, αλλά πως να εμπιστευθείς ανθρώπους οι οποίοι με τρομακτική καθυστέρηση ξεκίνησαν να φτιάξουν κάποιες υποτιπώδεις αίθουσες αναμονής για τους επιβάτες, αλλά ακόμα δεν τις έχουν ολοκληρώσει. Κι όλα αυτά ενώ έληξαν ουσιαστικά καλοκαιρινή και μαζί τουριστική περίοδος για την περιοχή μας.

Όπως βλέπετε και από το επιτόπιο φωτορεπορτάζ του evros-news.gr, τόσο στο μεγαλύτερο κιόσκι που προορίζεται να εξηυπηρετεί τους επιβάτες των ταχύπλοων επιβατηγών ΖΕΦΥΡΟΣ, και ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1, όσο και στο μικρότερο που είναι για αυτούς που χρησιμοποιούν το ΣΑΟΣ ΙΙ, είναι κυριολεκτικά… γιαπιά, χωρίς ένα παγκάκι, μια καρέκλα, να καθίσουν οι επιβάτες που περιμένουν να ταξιδέψπουν για το νησί.

Καλά, δεν μιλάμε για άλλα  βασικά πράγματα που πρέπει να υπάρχουν, αλλά προφανώς θεωρούνται πολυτέλεια. Μια τουαλέτα, έστω και χημική, μια βρύση ή έναν ψύκτη για νερό λόγω καλοκαιριού, πολύ περισσότερο μια οθίονη ενημερωτική για τα δρομολόγια, η οποία να προβάλλει και πλάνα από το πανέμορφο νηησί ή και το νομό Έβρου ή ακόμα και ένα μικρό κυλικείο. Εδώ μιλάμεότι τα δυο κιόσκια είναι εντελώς… γυμνά.

Αν μάλιστα κρίνει κάποιος από την κατασκευή τους, προφανώς και προορίζονται για την καλοκαιρινή σεζόν, αφού υποδομή για τοποθέτηση πόρτας προκειμένου να προσυλάσσεται ο κόσμος από το κρύο το χειμώνα δεν υπάρχει. Σίγουρα η κατάσταση δεν θα είναι τόσο τραγική όσο τον περασμένο χειμώνα, που όπως βλέπετε στην φωτογραφία ο κόσμος περίμενε μέσα στο χιόνι και το πολικό κρύο.

Πως να περιμένει όμως από τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης και τον Πρόεδρο Χρήστο Δούκα να προχωρήσουν στην υλοποίηση μεγαλεπήβολων σχεδίων, όταν δεν μπορούν να τελειώσουν μέσα σε μήνες ολόκληρους, δυο κιόσκια για τον κόσμο. Κι όλα αυτά, ενώ έχουν εισπράξει ως τώρα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με το ποσοστό που παίρνουν από τις ακτοπλοϊκές εταιρείς για κάθεδ εισιτήριο.