Κάλυψαν 115 υγειονομικά περιστατικά στο Φεστιβάλ Άρδα οι Εθελοντές Σαμαρείτες Ορεστιάδας

Κάλυψαν 115 υγειονομικά περιστατικά στο Φεστιβάλ Άρδα οι Εθελοντές Σαμαρείτες Ορεστιάδας

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Ορεστιάδος, σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Διδυμοτείχου και Κομοτηνής ανέλαβε την Υγειονομική κάλυψη του 23ου Φεστιβάλ «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΡΔΑΣ 2017».

Για 23η συνεχή χρονιά στο Δήμο Ορεστιάδας, και συγκεκριμένα στον ποταμό Άρδα στις Καστανιές, πραγματοποιήθηκε η γιορτή νέων, η οποία έλαβε μέρος από τις 26 έως τις 30 Ιουλίου 2017.

Στην Υγειονομική κάλυψη του Φεστιβάλ συμμετείχαν και τις 5 ημέρες 30 Εθελοντές ανά ημέρα. Συνολικά αντιμετωπίστηκαν 115 περιστατικά εκ των οποίων τα 4 χρειάσθηκε να διακομιστούν με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησε Υγειονομικός Σταθμός, στελεχωμένος με Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες, με ειδικότητες Ιατρών και Νοσηλευτών, καθώς και με Ειδικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Τηλεπικοινωνιών. Για τις ανάγκες της κάλυψης ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διέθεσε επίσης, μια Κινητή Μονάδα Πρώτων Βοηθειών.