Το «νεκρό» ρολόι στο κάστρο Διδυμοτείχου, άλλη μια απόδειξη μιζέριας

Το «νεκρό» ρολόι στο κάστρο Διδυμοτείχου, άλλη μια απόδειξη μιζέριας

Όποιος επιλέξει να ανηφορίσει για το ιστορικό Κάστρο του Διδυμοτείχου ή να απολαύσει την μοναδική θέα από το καφέ Ζαμάνθα πίνοντας το κεφαδάκι του, θα αντικρύσει το ρολόι με την καμπάνα, που βρίσκεται λίγο πριν τα τείχη και δίπλα στην καφετέρια.

Ίσως πολλοί, ακόμα και μόνιμοι κάτοικοι του Διδυμοτείχου, να μην το έχουν καν προσέξει. Άλλωστε στέκει εκεί, βουβό για χρόνια. Απέναντι του είναι τα γραφεία του Εμπορικού συλλόγου και σχεδόν δίπλα το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κάστρο» όπου συστεγάζεται και το τουριστικό περίπτερο του δήμου.

Από την θέση του, αγναντεύει όλη την «πόλη των αυτοκρατόρων» το κατεστραμμένο από την πυρκαγιά του Μαρτίου τέμενος Βαγιαζήτ, το δημαρχείο και την καινούργια εκκλησία που βρίσκεται δίπλα του, ενώ η θέα φτάνει ως τον ποταμό Έβρο και την Τουρκία.

Σκεφθείτε αυτό το ρολόι να λειτουργούσε και να χτυπούσε κάθε μισή ώρα για μια φορά και φυσικά κάθε ώρα ανάλογα με την ένδειξη του. Όπως γίνεται δηλαδή με αυτό που υπάρχει στον Ιερό Ναό του. Η ύπαρξη του συγκεκριμένου μάλιστα, μου αναφέρθηκε ως δικαιολογία όταν είπα σε κάποιον… αρμόδιο, γιατί δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να διορθωθεί η βλάβη, να δουλεύει και να φωτίζεται, ώστε να δώσει και άλλη νότα, πιο αισιόδοξη στην μουντή-δυστυχώς-πόλη. «Αφού έχουμε το άλλο που χτυπάει, τι να το κάνουμε» ήταν η… αφοπλιστική απάντηση του.

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση