Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών για την υποβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Λεπτής

Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών για την υποβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Λεπτής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γονέων αλλά και των μαθητών για την υποβάθμιση του Δημοτικού σχολείου του χωριού Λεπτή Ορεστιάδας, έγινε σήμερα το πρωί στην είσοδο του. Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτυρήθηκαν με μαύρες σημαίες για την απόφαση να μετατραπεί από 3θεσιο που είναι τωρα σε διθέσιο, αν και φιλοξενεί μαθητές από πέντε χωριά της περιοχής, επειδή λείποουν δυο μαθητές για να συμπληρωθεί ο αριθμός 30. 

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν παρόντες επίσης ο Περιφερειακός σύμβουλος και εκπαιδευτικός ο ίδιος Κώστας Βενετίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ορεστιάδας Ορμανλίδης, Καραγιάννης, Μπαρμπούδης Αλέξανδρος, καθώς και ο Σταμάτης Γκατζίδης επικεφαλής του συνδυασμού “Λαϊκή συσπείρωση” του δήμου, αλλά και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αμπελακίων και Νεοχωρίου, αφού και από αυτά τα χωριά πηγαίνουν μαθητές στο σχολείο.

“Κάθε υποβάθμιση δομών στην παραμεθόριο εγκυμονεί κινδύνους και αυτό πρέπει να το καταλάβουν αυτοί που αποφασίζουν στην Αθήνα για τόσο ευαίσθητα θέματα, όπως είναι η παιδείας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειακός σύμβουλος Έβρου Κώστας Βενετίδης.