ΠΟΕΔΗΝ: Nοσοκομείο Διδυμοτείχου-Ώρα μηδέν. Οι κάτοικοι του Έβρου αναζητούν Υπηρεσίες Υγείας στην Τουρκία

ΠΟΕΔΗΝ: Nοσοκομείο Διδυμοτείχου-Ώρα μηδέν. Οι κάτοικοι του Έβρου αναζητούν Υπηρεσίες Υγείας στην Τουρκία

Θέση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, πήγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ, κοινοποιώντας παράλληλα τις καταγγελίες που έκανε ο Σύλλογος των εργαζομένων προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό κατά του  Αναπληρωτή Διοικητή Στέφανου Καρακόλια. ο οποίος όπως γράψαμε χθες αποφάσισε να μην πάρουν ρεπό και άδειες οι εργαζόμενοι της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας. 

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται στις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε ένα νξοσοκομείο που βρίσκεται στα ελληνοτουρκικξά σύνορα και θα έπρεπε για εθνικούς λόγους να αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. “Το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν αποφασίζει την αυτονόητη Νομική Αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, επιτρέπει ταυτόχρονα την αποψίλωση του προσωπικού με συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού προς το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με απόφαση του Διοικητή.
Ο Διοικητής του Ενιαίου Νομικού Προσώπου (Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Διδυμοτείχου), θεωρεί το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (βλέπε σχετικό έγγραφο).
Κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Την στιγμή που στο Νοσοκομείο δεν λειτουργεί ΜΕΘ, λόγω αποχώρησης 4 Νοσηλευτών, ετοιμάζεται να μπει λουκέτο και στη ΜΑΦ του Νοσοκομείου. Ο Αν. Διοικητής βρήκε την λύση για να συνεχίσει να λειτουργεί. Ανέστειλε με απόφαση του τα ρεπό και τις άδειες του προσωπικού της ΜΑΦ.

Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις Ιατρών όλων των ειδικοτήτων. Δεν υπάρχει καθόλου Οφθαλμίατρος, Ουρολόγος, Οδοντίατρος, Ορθοπεδικός (Φεύγει. Κατέλαβε θέση σε άλλο Νοσοκομείο)
Που είναι οι χιλιάδες προσλήψεις της Κυβέρνησης;
Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου συνεχίζεται αν και βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία. Δυστυχώς οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής του Έβρου αναγκάζονται να αναζητούν υπηρεσίες στο Νοσοκομείο Ανδριανούπολης της Τουρκίας, που βρίσκεται 35χιλιόμετρα από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Που είναι η Εθνική Υπερηφάνεια;
Για λόγους προσηλυτισμού οι Έλληνες είναι ευπρόσδεκτοι στο Νοσοκομείο Ανδριανούπολης της Τουρκίας. Μάλιστα η Κυβέρνηση της Τουρκίας προσφέρει Δωρεάν πακέτα Περίθαλψης στους Έλληνες.
Αν το ακριτικότερο Νοσοκομείο της χώρας του Διδυμοτείχου είναι σε αυτή τη κατάσταση, που θα έπρεπε για λόγους Εθνικού συμφέροντος να προστατεύεται, φανταστείτε την κατάσταση των υπολοίπων Νοσοκομείων της Χώρας;
Σας κοινοποιούμε την κραυγή αγωνίας του Σωματείου Εργαζομένων, της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κας Ζησάκη Μαρίας και αποφάσεις Διοικητή αποψίλωσης του προσωπικού.
Ντροπή!!!
Και υποσχέθηκαν στους φορείς, παρουσία του Δεσπότη της περιοχής την Νομική Αυτοτέλεια του Νοσοκομείου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                          ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*