Σε κίνηση αμφισβήτησης του Μέτιου ο Εξακουστός, με πρωταγωνιστές Στυλιανίδη, Θ. Μαρκόπουλο, Αμοιρίδη

Σε κίνηση αμφισβήτησης του Μέτιου ο Εξακουστός, με πρωταγωνιστές Στυλιανίδη, Θ. Μαρκόπουλο, Αμοιρίδη

Κίνηση αμφισβήτησης του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράλης Χρήστου Μέτιου, έχουν συστήσει ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Ν.Δ. Ροδόπης Ευρπίδης Στυλιανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου Κώστας Εξακουστός και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ergasia-press.gr της Δράμας.

Οι τέσσερις συγκεκριμένοι φέρονται να έχουν δημιουργήσει μια ετερόκλητη συμμαχία, χωρίς πολιτικά χαρακτηριστικά, με μοναδικό στόχο προς το παρόν την φθορά του Περιφερειάρχη. Το πολιτικό «διαζύγιο» του με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξής του «Περιφερειακή Αναγέννηση», κ. Μιχάλη Αμοιρίδη το οποίο έγινε γνωστό μέσω δημόσιων ανακοινώσεων την περασμένη Πέμπτη 24 Αυγούστου, φαίνεται ότι είναι η κορυφή του «παγόβουνου» διάφορων υπόγειων διεργασιών που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε επίπεδο Περιφέρειας.

Αν και δεν συμπληρώθηκε ακόμη ούτε ένας χρόνος από την εκλογή του κ. Μέτιου, στα τέλη του Οκτωβρίου του 2016, στη θέση του Περιφερειάρχη και επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση», διαδεχόμενος τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, φαίνεται ότι για συγκεκριμένα πολιτικά στελέχη η… περίοδος χάριτος έχει παρέλθει προ πολλού.

Ως «ιθύνοντες νόες» μιας πολιτικής κίνησης που ακόμη δεν έχει λάβει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (και είναι αμφίβολο αν αυτό θα συμβεί και στο μέλλον), αλλά επικεντρώνεται (τουλάχιστον σε αυτή την περίοδο) κυρίως σε επίπεδο εντυπώσεων, μέσω μιας προσπάθεια πολιτικής αμφισβήτησης του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, φέρονται, σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες, να είναι ο πρώην Υπουργός και πρώην Βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Ο κ. Στυλιανίδης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά το σοκ της μη εκλογής στις τελευταίες εθνικές εκλογές, την απόσταση που τον χωρίζει από τη νυν ηγεσία της Ν.Δ. και την αβεβαιότητα για το πολιτικό του μέλλον σε κεντρικό επίπεδο, αναζητά ρόλο και διέξοδο.

Στο ετερόκλητο αυτό σχήμα εντύπωση προκαλεί η συμμετοχή του κ. Μαρκόπουλου, με δεδομένη τη διαχρονική αντίθεση που τρέφει ο λαός αλλά και εκπρόσωποι της Καβάλας προς το πρόσωπο του κ. Στυλιανίδη.

Στον κύκλο των αμφισβητιών του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου, με άξονα αναφοράς την επιχειρούμενη κίνηση από πλευράς κ.κ. Στυλιανίδη – Μαρκόπουλου, φέρονται να ανήκουν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εκτός από τον πρώην θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, για τον οποίο ήδη ανακοινώθηκε από πλευράς ηγεσίας της παράταξης ότι δεν θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο των επόμενων Περιφερειακών εκλογών, και κάποια ακόμη στελέχη της Περιφερειακής Αρχής.

Απάλλαξε τον Εξακουστό από τα καθήκοντα του ο Μέτιος

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με γνώστες του παρασκηνίου σε επίπεδο Περιφέρειας, ως συνομιλητής του κ. Στυλιανίδη και του κ. Μαρκόπουλου φέρεται να είναι και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου κ. Κωνσταντίνος Εξακουστός (ο οποίος απαλλάχθηκε από τον κ. Μέτιο μέσα στην εβδομάδα από τα καθήκοντα του αρμόδιου για τα θέματα Διεθνών σχέσεων και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προφανώς για τον ίδιο λόγο με τον κ. Αμοιρίδη).

Φυσικά, το να εξετάζει κάθε πολιτικό πρόσωπο το μέλλον του στο χώρο που κινείται είναι θεμιτό, αρκεί να μην δημιουργούνται προσκόμματα στο χώρο που ήδη θεωρητικά ανήκει. Και πολλές φορές σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως αποδεικνύεται και από το παράδειγμα του κ. Αμοιρίδη, υπάρχουν λεπτές διαχωριστικές γραμμές οι οποίες αν ξεπεραστούν τότε λειτουργούν ως θρυαλλίδα εξελίξεων.

Η αντίδραση του κ. Μέτιου με τη διαγραφή από το ψηφοδέλτιο του κ. Αμοιρίδη και την απαλλαγή του κ. Εξακουστού αιφνιδίασε τους πάντες. Ο κ. Μέτιος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, δεν δίστασε ούτε ένα λεπτό για να αποφασίσει. Ήταν ενήμερος για όλες τις κινήσεις της συγκεκριμένης «ομάδας». Αξιολογώντας τα γεγονότα και τις συνέπειές τους, έδρασε άμεσα, πριν καλά-καλά αποκτήσει δημοσιότητα η συγκριμένη κίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Εργασία… συν», εκμυστηρεύτηκε σε συνεργάτες του, ότι η αντίδραση του ήταν επιβεβλημένη έτσι ώστε να τελειώνει η εσωστρέφεια εν τη γενέσει της. Βέβαια, δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη η αντίδρασή του για την συμμετοχή του κ. Μαρκόπουλου στην κίνηση αυτή (κάτι το οποίο ενδεχομένως να συμβεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα).

 

Πολλές φορές στην πολιτική ζωή παρατηρείται το φαινόμενο να συνασπίζονται άτομα και παρατάξεις με μοναδικό σημείο αναφοράς την αντίθεσή τους σε άλλα άτομα, απουσιάζοντας η πολιτική «μαγιά» που θα προσδώσει δυναμική. Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι για διάφορους λόγους ο κ. Στυλιανίδης και ο κ. Μαρκόπουλος θεώρησαν ότι υπάρχει πεδίο για αμφισβήτηση του Περιφερειάρχη.

Διαψεύδει με επιστολή του ο Μαρκόπουλος

Με επιστολή του προς την εφημερίδα «Εργασία… συν» ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος διαψεύδει τη συμμετοχή του σε κίνηση αμφισβήτησης του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, όπως περιγράφεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρει: «Με την παρούσα μου διαψεύδω τα διαλαμβανόμενα (όσα με αφορούν) πρωτοσέλιδο και στις υπόλοιπες σελίδες (5η σελ) του σημερινού φύλλου (31/8/2017) της εφημερίδας “Εργασία… συν” δηλώνοντας ότι οι αναφορές που γίνονται στο πρόσωπό μου αποτελούν ψεύδη και μάλιστα κακόβουλες αναλήθειες, οι οποίες δεν απέχουν από το να χαρακτηρισθούν “σενάρια φαντασίας” για ανθρώπους με άπλετο ελεύθερο χρόνο…

Επισημαίνοντάς σας την πρόβλεψη του νόμου για δημοσίευση της παρούσας επιστολής με τα ίδια στοιχεία, στα ίδια σημεία της εφημερίδας αναμένω την αποκατάσταση της αλήθειας».

Πηγή: ergasia-press.gr

 

Ένα σχόλιο

  1. Το πουλόβερ από μόνο του δεν ξηλώνεται!Η αρχή έγινε και σαν σε πάρει η κατρακύλα ούτε με τον εαυτό σου δεν προλαβαίνεις να μιλήσεις .Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε αλλά κάπου θα υπάρχει φωτιά και εμείς απλά διακρίνουμε τον καπνό.Για το καλό μας ,επιβάλλεται να βρεθεί λύση ,ώστε να επικρατήσει ομαλότητα και άρα χωρίς περιστροφές να προχωρήσουμε.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*