Σαμοθράκη: Ο Κουρουμπλής εξήγγειλε και τέταρτο πλοίο. Έρχεται όντως, μαζί με… πέμπτο!!!

Σαμοθράκη: Ο Κουρουμπλής εξήγγειλε και τέταρτο πλοίο. Έρχεται όντως, μαζί με… πέμπτο!!!

Χαμός γίνεται με τα πλοία στην Σαμοθράκη και σε λίγο δεν θα υπάρχει χώρος να δένουν τόσα που πρόκειται να γίνουν, μια και στο λιμάνι των Θέρμων παρά τις συνεχείς υποσχέσεις του Προέδρου του ΟΛΑ Χρήστου Δούκα για έργα ώστε να πλέουν εκεί τα δυο νέα ταχύπλοα, δεν έγινε τίποτα. Η δήλωση πάντως σήμερα στην Βουλή του Υπουργού  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή για δρομολόγηση και τέταρτου πλοίου στη Σαμοθράκη προκάλεσε πολλά σενάρια. Όντως σε λίγες μέρες μπορεί να υπάρξει όχι μόνο τέταρτο, αλλά και… πέμπτο πλοίο.

Έτσι όπως το παρουσίασαν τα αθηναϊκά ΜΜΕ, άφησαν να εννοηθεί ότι θα πρόκειται για το πλοίο μιας νέας εταιρείας, της τρίτης που θα δραστηριοποιηθεί στο πανέμορφο νησί. Μόνο που η απάντηση που έδωσε στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ Αναστάσιου Δημοσχάκη σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης, είναι ξεκάθαρο ότι αναφέρονταν στο ΣΑΟΝΗΣΟΣ. Με μια απλή ματιά στο Δελτίο Τύπου το οποίο εκδόθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας, θα διάβαζε ότι: “Επιπλέον, είπε, εξετάζεται αυτές τις μέρες και η δρομολόγηση τέταρτου πλοίου στη γραμμή Σαμοθράκης“. Κι αυτό είναι το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για το οποίο στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας ολοκληρώνονται.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες μας προχωράει και η κατασκευή του δεύτερου ταχύπλοου της SAOS Ferries, του ΟΣΤΡΙΑ, που μαζί με το ΖΕΦΥΡΟΣ θα είναι τα δύο καθαρά επιβατηγά της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία θα διαθέτει για την γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράλη 4 πλοία και θα υπάρχει το ένα ταχύπλοο ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1 της CS FERRIES. Έτσι έχουν τα πράγματα στο θέμα που δημιουργήθηκε.