Από το Ορμένιο ξεκινάει αύριο η 15η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Από το Ορμένιο ξεκινάει αύριο η 15η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Από το ακρητικό Ορμένιο του νομού μας ξεκινάει αύριο το πρωί η 15η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, που διοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) σε συνεργασία με την Ένωση συλλόγων και ομάδων εθελοντών αιμοδοτών Ν. Έβρου αλλά και με τους κατά τόπους συλλόγους εθελοντών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση : ‘” Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) σε συνεργασία με την Ένωση συλλόγων και ομάδων εθελοντών αιμοδοτών Ν. Έβρου αλλά και με τους κατά τόπους συλλόγους εθελοντών.ιμοδοτών και στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας να προσελκύσουν, να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες, κάθε χρόνο από το 2002 διοργανώνουν την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, με σκοπό την διάδοση της τακτικής εθελοντικής προσφοράς αίματος και αιμοπεταλίων.

Η Φλόγα της Αγάπης όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει από όλες τις πόλης της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στο τέλος, στην πόλη όπου φιλοξενεί την Αμφικτιονία, που φέτος είναι ο Δήμος Ευρώτα – Σκάλα Λακωνίας.

Η Ένωση συλλόγων και ομάδων εθελοντών αιμοδοτών Ν. Έβρου  διοργανώνει την έναρξη της Λαμπαδηδρομίας όπως κάθε χρόνο είθισται από το βορειότερο σημείο του Έβρου από το Ορμένιο για να συνεχίσει σε όλες τις πόλεις και οικισμούς του νομού. Η φλόγα της αγάπης θα μεταλαμπαδευθεί από καντηλάκι, μετά την λειτουργιά της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου από τον Ναό του χωριού,  του Αγίου Γεωργίου.