Κουρουμπλής: Εξετάζουμε την πρόταση να γίνει η Σαμοθράκη το νησί με φορολογική ατέλεια

Κουρουμπλής: Εξετάζουμε την πρόταση να γίνει η Σαμοθράκη το νησί με φορολογική ατέλεια

Το ενδεχόμενο να γίνει η Σαμοθράκη το ελληνικό νησί με φορολογική ατέλεια που σκέφτεται η Κυβέρνηση, άφησε ανοιχτό ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας χθες στην Βουλή και απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Αναστάσιου Δημοσχάκη.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι είναι υπό εξέταση η συγκεκριμένη πρόταση και τόνισε επίσης ότι άλλαξε η πολιτική και η κατανομή των κονδυλίων για να ενισχυθούν οι άγονες γραμμές των νησιών. «Τα χρήματα εξυπηρετούσαν τους εφοπλιστές κάποτε. Τώρα εξυπηρετούν την κοινωνία. Άλλαξαν τα πράγματα», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Εξετάζεται η σύνδεση Σαμοθράκης και

Αλεξανδρούπολης με Λήμνο και Μυτιλήνη

Πρόσθεσε ότι ακόμα ένα σχέδιο που εξετάζεται είναι η σύνδεση της Μυτιλήνης, της Λήμνου, της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης. «Μπορεί πραγματικά να αποδειχτεί πολύ πιο αναπτυξιακού χαρακτήρα μια τέτοια επιλογή και σε ένα τέτοιο πνεύμα θα συνεννοηθούμε και θα συνεργαστούμε όλοι μαζί, γιατί καταλαβαίνουμε ότι όλοι έχουν την ίδια αγωνία γι’ αυτή την περιοχή. Το ίδιο ενδιαφέρον εισέπραξα και από τους βουλευτές της περιοχής όλων των κομμάτων, οι οποίοι πραγματικά έχουν και αυτοί την ίδια αγωνία να υπάρξουν καλύτερες συγκοινωνίες για τα νησιά της περιοχής», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*