Οι υπουργοί Ενέργειας Σερβίας και Βουλγαρίας την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη

Οι υπουργοί Ενέργειας Σερβίας και Βουλγαρίας την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη

Οι Υπουργοί Ενέργειας της Σερβίας Αλεξάνταρ Άντιτς και της Βουλγαρίας Τεμενούτσκα Πέτκοβα, είναι μεταξύ των δύο πολύ σημαντικών παρουσιών που θα βρεθούν ερχόμενη Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη, για το παγκόσμιας εμβέλειας και ενεργειακού και οικονομικού ενδιαφέροντος συνέδριο με τίτλο: “1st Oil & Gas Forum”, όπως πρώτο έγραψε το evros-news,gr. 

Διοργανωτής είναι το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki στην Αλεξανδρούπολη. Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ). Εκτός των δύο υπουργών από τις γειτονικές χώρες, το παρόν θα δώσουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ.

Το 1ο συνέδριο Oil & Gas θα συγκεντρώσει σημαντικούς φορείς χάραξης ενεργειακής πολιτικής, ρυθμιστές, κορυφαίους παράγοντες της αγοράς, χρηματοδότες, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν μοναδικές ιδέες και λύσεις σχετικά με τα σύγχρονα θέματα που αφορούν στο δυναμικό ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Βασικοί ομιλητές οι οποίοι έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο συνέδριο είναι, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, οι ομόλογοι Υπουργοί Σερβίας και Βουλγαρίας, Aleksandar Antic και Temenuzhka Petkova αντίστοιχα, καθώς και ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt.

Το συνέδριο θα καλύψει τους ακόλουθους τομείς:
• Η παγκόσμια τάση στον ενεργειακό τομέα και τη γεωπολιτική
• Κατανόηση των σχέσεων μεταξύ ενεργειακής γεωπολιτικής και ενεργειακών αγορών
• Η δυναμική της αγοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ελλάδας: Προκλήσεις & Προοπτικές
• Ο ρόλος της τιμολόγησης στην εξέλιξη του τομέα της ενέργειας
• Το μέλλον των γεωτρήσεων και του φυσικού αερίου στην Ελλάδα
• Ο ρόλος της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου LNG – Νέες διασυνδέσεις και τερματικοί σταθμοί
• Αγωγοί φυσικού αερίου και προκλήσεις στην Ν.Α. Ευρώπη
• Χρηματοδότηση ενεργειακών έργων
• Περιφερειακές συμμαχίες και συνεργασίες

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν ποικίλες σκέψεις, ιδέες και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό «ενεργειακό σταυροδρόμι» για την Ευρώπη και πώς να αξιοποιήσει καλύτερα το γεωγραφικό της πλεονέκτημα και τους ενεργειακούς πόρους που διαθέτει για την επίτευξη αυτού του στόχου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*