Παραδοσιακός Θρακιώτικος γάμος στη μακρινή Μελβούρνη της Αυστραλίας

Παραδοσιακός Θρακιώτικος γάμος στη μακρινή Μελβούρνη της Αυστραλίας

Ένας παραδοσιακός ελληνικός γάμος έγινε προχθές στη μακρινή Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου μένουν περισσότεροι από 800.000 Έλληνες ομογενείς. Για την ακρίβεια… Θρακιώτικος!

Ο γαμπρός, Ιωσήφ Τσομπανόπουλος, γνώρισε την εκλεκτή της καρδιάς του Θεοδώρα Κασίδου, μέσα από το κοινό τους πάθος για την ελληνική, θρακιώτικη παράδοση και με αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους με παραδοσιακό τρόπο.

Όπως έγραψε η κορυφαία ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας “ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ” και οι δυο τους για πολλά χρόνια λαμβάνουν μέρος στην παρουσίαση παραδοσιακών μας χορών στη Μελβούρνη. Έτσι, επέλεξαν να κάνουν παραδοσιακό τον γάμο τους. Το ζεύγος, αλλά και ο κουμπάρος Χαράλαμπος Μπινάκης, ντύθηκαν με παραδοσιακές ενδυμασίες. Επιπλέον, ο γαμπρός μαζί με τους τους δικούς του έφυγαν από το Ντονκάστερ όπου διαμένει και πήγαν ως το Νιούπορτ για να παραλάβουν τη νύφη, συνοδεία οργάνων. Εκεί «πλήρωσαν», όπως επιβάλει το θρακιώτικο έθιμο, πήραν την νύφη και όλοι μαζί πήγαν στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, όπου τους ανέμεναν «γκάιντες» για την στέψη.

Φυσικά και το γλέντι που ακολούθησε στο The Luxor Receptions, ήταν παραδοσιακό με πολλά μουσικά σχήματα που έπαιξαν τραγούδια και χορούς από την Θράκη και τον Πόντο, ως την Ήπειρο, την Κρήτη, την Θεσσαλία και τα νησιά χωρίς να ξεχάσουν και τα ρεμπέτικα. «Επιλέξαμε αυτή την κορυφαία μέρα που ξεκινά η κοινή ζωή μας να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε την ελληνική μας παράδοση» είπε ο γαμπρός στο «Νέο Κόσμο». Το ζεύγος μεταβαίνει στο Μπαλί για το γαμήλιο ταξίδι του. Ευχές και από μας για «βίο ανθόσπαρτο».