Αλεξανδρούπολη: Απόλυτη επιτυχία με πάνω από 400 συμμετοχές το Via Egnatia Run

Αλεξανδρούπολη: Απόλυτη επιτυχία με πάνω από 400 συμμετοχές το Via Egnatia Run

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε χθες το Via Egnatia Run  στην Αλεξανδρούπολη από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την συμμετοχή στους αγώνες να ξεπερνάει τα 400 άτομα. 

Το απόγευμα του Σαββάτου διεξήχθησαν τρεις διαδρομές. Στον ημιμαραθώνιο που ξεκίνησε από τα Λουτρά Τραϊανούπολης με τερματισμό στο Νομαρχείο, στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης, πρώτος τερμάτισε ο σουφλιπώτης πρωταθλητής Μπάμπης Βούλκος με χρόνο 1:20:26, και ακολούθησαν οι Φώτης Μουρατίδης και Κωνσταντίνος Δεληγιώργης.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μιλένα Βέλκοβα και ακολούθησαν οι Δήμητρα Ζλάτκου και Ευαγγελία Βακιπούλου.

Ο λαϊκός αγώνας-«δυναμικού βαδίσματος» 3.500 μέτρων που είχε και τη μεγαλύτερη συμμετοχή, ξεκίνησε από τον πλατανότοπο Μαΐστρου, τερμάτισε επίσης στο Νομαρχείο και είχε νικητή τον Τόλη Γκάτζιο με δεύτερο τον Γιώργο Μουσιούρη  και τρίτο τον Νίκο Γιοφτσίδη.

Από τις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Φωτεινή Σκαρλάτου και ακολούθησαν οι Ουρανία Στάθη και Αγγελική Παπαπαναγιώτου.

Επίσης διεξήχθησαν και τα 800 μέτρα για παιδιά και άτομα με αναπηρία στην διαδρομή από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στο Νομαρχείο.

Στη σημασία του αγώνα και της διοργάνωσης Via Egnatia Run για ανάδειξη της αρχαίας Εγνατίας, του δρομικού κινήματος αλλά και της ίδιας της περιοχής μας από τουριστικής πλευράς αναφέρθηκε σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την επιτυχία του εγχειρήματος και το γεγονός ότι καθιερώνεται ως θεσμός πλέον στο νομό Έβρου.

Μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησε μπροστά στο Νομαρχείο η απονομή των μεταλλίων, χορευτική παράσταση αλλά και συναυλία, ο ουρανός της Αλεξανδρούπολης φωτίστηκε από πυροτεχνήματα, ενώ τα πολιτιστικά δρώμενα θα συνεχιστούν και σήμερα Κυριακή.

Gepostet von Nikos Negiannis am Samstag, 2. September 2017

Gepostet von Nikos Negiannis am Samstag, 2. September 2017

Οι φωτογραφίες και η αποθανάτιση των στιγμών του αγώνα είναι του κ.Τριαντάφυλλου Χρίστοφα, που μαζί με τους προσκόπους ήταν παρόντες ως εθελοντές στον αγώνα, με την 2η κοινότητα του 2ου συστήματος προσκόπων της Αλεξανδρούπολης και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Πηγή: thrakisports.gr

[post_gallery]