Ευχές από όλους για την ονομαστική του εορτή στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο

Ευχές από όλους για την ονομαστική του εορτή στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο

Την ονομαστική εορτή είχε χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, εορτή του Αγίου ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, που δέχθηκε τρις ευχές όλης της τοπικής ηγεσίας, αλλά κυρίως του απλού κόσμου, των πιστών που κατέκλυσαν την εκκλησία αλλά και το Επισκοπείο.

Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Ανθίμου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε το εκκλησίασμα για την παρουσία του στον εορταστικό εσπερινό και επεσήμανε πως στην Εκκλησία η ονομαστική εορτή του επισκόπου είναι αφορμή προσευχής και πνευματικής χαράς μέσω των ακολουθιών του εσπερινού, του όρθρου και της θείας λειτουργίας. Παρακάλεσε δε το ποίμνιό του να προσεύχεται για τον επίσκοπό του να του δίνει ο Θεός φώτιση να συνεχίζει το δύσκολο έργο της διαποιμάνσεως της ακριτικής μας Μητρόπολης.
Το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο πανηγυρικός Όρθρος και  η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και Γρεβενών κ. Δαβίδ.
Πλήθος κόσμου και οι πολιτικοί και στρατιωτικοί εκπρόσωποι της περιοχής παρακολούθησαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως Βαγγέλης Λαμπάκης, οι βουλευτές Έβρου Τάσος Δημοσχάκης και Δημήτρης Ρίζος, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομίας κ. Μενεξίδης, ο Στρατηγός της 12ης Μεραρχίας κ. Κούκκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κουτούζος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Κούκουρας και άλλοι εκπρόσωποι της Πολιτείας, του Στρατού, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και των τοπικών υπηρεσιών.
Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Ναλπάντη
[post_gallery]