Ένας Εβρίτης Διευθυντής Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ένας Εβρίτης Διευθυντής Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ένας Εβρίτης, ο δημοσιογράφος Νίκος Παπαχρήστου που κατάγεται από την Ορεστιάδα, ανέλαβε από σήμερα Διευθυντής Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατόπιν προτάσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου προς την Αγία και Ιερά Σύνοδο, η οποία φυσικά και την ενέκρινε.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου, ο Νίκος Παπαχρήστου έχει πραγματοποιήσει σπουδές Επικοινωνίας στη Μ.Βρετανία και την Ιταλία και έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος σε έντυπα
και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης

Ο πατέρας του Ανδρέας που “έφυγε” πέρυσι από την ζωή, ήταν από την Ορεστιάδα και ο ίδιος αγαπάει πάρα πολύ τον τόπο καταγωγής του και τον επισκέπτεται όποτε μπορεί.

Ο Νίκος Παπαχρήστου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφόρησης και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου του Μπράιτον (1997). Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκε στον Σκάι 100,3 και τον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίνου, ενώ προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε κοινωφελείς οργανισμούς και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Από το 1999 εργάζεται ως δημοσιογράφος του πολιτικού και, κυρίως, θρησκευτικού ρεπορτάζ σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3, την εφημερίδα “Η Καθημερινή” και επιλεγμένα έντυπα (όπως η εφημερίδα των Κωνσταντινοπολιτών “Ο Πολίτης”).

Τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 60 δημοσιογραφικές αποστολές σε 25 χώρες του κόσμου μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, Κούβα, Βραζιλία, Αρμενία, Ρωσία, Γεωργία, Τουρκία, Συρία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Φινλανδία, κ.ά. Έχει καλύψει δημοσιογραφικά τις επισκέψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει παρακολουθήσει διεθνή εκκλησιαστικά γεγονότα όπως το Διεθνές Συμπόσιο για το Περιβάλλον που διοργάνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στον Αμαζόνιο (Ιούλιος 2006), η Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών που πραγματοποιήθηκε στην Βραζιλία (Φεβρουάριος 2006), και η εκλογή του νέου Πάπα, το 2005. Δημιούργησε την ιστοσελίδα εκκλησιαστικών ειδήσεων Amen.gr και έχει συνεργαστεί με πολλά ΜΜΕ.