Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε Νέα Βύσσα και Ορεστιάδα 23-25 Σεπτεμβρίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε Νέα Βύσσα και Ορεστιάδα 23-25 Σεπτεμβρίου

Τριήμερη επίσκεψη στην περιοχή του Βορείου Έβρου και συγκεκριμένα στη Νέα Βύσσα και την πόλη της Ορεστιάδας, θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην περιοχή, θα συμμετάσχει στη μία εκ των δύο κεντρικών εκδηλώσεων για το «Έτος Στέφανος Καραθεοδωρή» όπως έχει οριστεί το 2017, με απόφαση του τοπικού δημοτικού συμβουλίου. Θα παραστεί επίσης και στα εγκαίνια του μουσείου του Γένους Καραθεοδωρή, που θα στεγαστεί στο κατάλληλα διαμορφωμένο παλαιό πέτρινο κτίριο του πρώην 3ου δημοτικού σχολείου Ν. Βύσσας και θα φιλοξενεί προσωπικά αντικείμενα των Καραθεοδωρή, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από τους απογόνους της οικογένειας.

θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την επίσκεψη του στην Ορεστιάδα όπου είχε βρεθεί και πριν 3 χρόνια το 2014, θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και φυσικά θα έχει την ευκαιρία να έχει συναντήσεις και συζητήσεις με φορείς της περιοχής.

Έχει προσκληθεί και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Νέα Βύσσα για το “Έτος Στέφανος Καραθεοδωρή”, έχει προσκληθεί κιαι ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η μητέρα του οποίου έχει καταγωγή από την οικογένεια των Καραθεοδωρή. Ακόμα πάντως δεν έχει οριστικοποιηθεί η παρουσία του.