Λειτουργία απ’ τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό στο εκκλησάκι του Μικρού Δερείου, δίπλα στα μουσουλμανοχώρια

Λειτουργία απ’ τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό στο εκκλησάκι του Μικρού Δερείου, δίπλα στα μουσουλμανοχώρια

Λειτουργία στο εκκλησάκι που βρίσκεται σε ειδυλλιακό λόφο πάνω από το Μικρό Δέρειο Σουφλίου και κτίσθηκε προ ετών, με ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και είναι αφιερωμένο στην Παναγία την «Ακατάφλεκτη Βάτο» πραγματοποιήθηκε την παραμονη της γιορτής.

Εκεί, στα όρια της περιοχής που ξεκινάει με τα μουσουλμανοχώρια του ορεινού όγκου της περιοχής Σουφλίου με τους ελάχιστους Χριστιανούς, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό υπαίθρια. Στη συνέχεια ευλόγησε τους άρτους και μίλησε επίκαιρα, τονίζοντας ότι: “Η φλεγόμενη Βάτος είναι το σύμβολο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Όπως η Βάτος εφλέγετο αλλά δεν κατεκαίετο έτσι και η Δέσποινα συνέλαβε κατά υπέρλογο τρόπο το «πυρ της θεότητος» και δεν κατεκάει. Όπως το γεγονός της Βάτου αποτελεί την αρχή της σωτηρίας του εβραϊκού λαού από την τυραννία του Φαραώ, έτσι και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι η αρχή της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους από την πτώση και την παρακοή”.

Την ακολουθία παρακολούθησε ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ιωάννης Τσιόπλος και πολλοί πιστοί από το Μικρό Δέρειο και τα γύρω χωριά, οι οποίοι είχαν και την ευκαιρία να απολαύσουν το πανέμορφο τοπίο της περιοχής.

[post_gallery]