ΔΕΥΑΑ-Coca Cola: Μόνο με 19 ψήφους έγινε δεκτή η δωρεά. Ποιοί δεν την ψήφισαν

ΔΕΥΑΑ-Coca Cola: Μόνο με 19 ψήφους έγινε δεκτή η δωρεά. Ποιοί δεν την ψήφισαν

Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, για την δωρεά της… πονόψυχης πολυεθνικής εταιρείας Coca-Cola ύψους 900.000 ευρώ στην Δημοτική Ειχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης, για την “Προμήθεια -Εγκατάσταση Συστήματος Αύξησης Χωρητικότητας Ταμιευτήρα Φράγματος Διπόταμου- Αισύμης Αλεξανδρούπολης”.

Η δωρεά έγινε δεκτή με μόλις 19 ψήφους, σε σύνολο 41 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και 31 παρόντων. Λιγότεροι απο τους μισούς δημοτικούς συμβούλους δηλαδή την ψήφισαν, αφού:

10 Μέλη απουσίαζαν

4 μέλη το καταψήφισαν

8 μέλη “απουσίαζαν” την κρίσιμη στιγμή της ψηφοφορίας, άγνωστο γιατί,  ενώ στην έναρξη της συνεδρίασης ήταν παρόντες. Αυτοί μάλιστα ανήκουν στην παράταξης της πλειοψηφίας του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και μάλιστα ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ότι ανάμεσα σε αυτούς που επέλεξαν την ώρα της ψηφοφορίας να λείπουν είναι ο Γιώργος Ουζουνίδης που προορίζεται τη νέα χρονιά να αναλάβει νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ και θα κληθεί να υπογράψει τη σύμβαση με την ΜΚΟ της Coca Cola και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι απο την παράταξη του Δημάρχου ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ δύο σύμβουλοι απουσίαζαν (ΜΠΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ που φέρονται να είναι δυσαρεστημένοι λόγω μη αξιοποίησής τους απο τον δήμαρχο),όπως και ο διαγραφείς Κώστας Μαυρίδης. Επέλεξαν να την “κοπανήσουν” πριν την ψηφοφορία του συγκεκριμένου θέματος οι: Ουζουνίδης Γ., Γερακόπουλος Χ., Σεφεριάδης Σ., Αγγλιάς Θ.,Παντελίδης Γ.,(αντιδήμαρχος) προφανώς για να μην ψηφίσουν υπέρ.

Τελικά την κατάσταση και τη δωρεά διέσωσαν οι ψήφοι των Απόστολου Φωτιάδη και Βαγγέλη Γουμενίδη. Διαφορετικά θα ψηφίζονταν μόνο απο τους 17 συμβούλους του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και θα υπήρχε ακόμα μεγαλύτερο θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ την απόφαση για αποδοχή της ΔΩΡΕΑΣ από την COCA Cola

ΔΩΡΕΑ (1) Coca Cola