ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Με τον πρέσβη “των φονιάδων των λαών Αμερικάνων” και τους καπιταλιστές

ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Με τον πρέσβη “των φονιάδων των λαών Αμερικάνων” και τους καπιταλιστές

Έβλεπα στα πλάνα στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ αλλά και τις φωτογραφίες από το “1st Oil & Gas Forum” της Αλεξανδρούπολης όσους καθόταν στο τραπέζι του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και σκεφτόμουν πως αλλάζει τον άνθρωπο η εξουσία και η καρέκλα, ώστε μπορεί να ξεχάσει… ιδεολογίες, προηγούμενες στάσεις ζωής, διαδρομές και κυρίως δηλώσεις και πολιτικές δεσμεύσεις.  

Δίπλα στον Τζέφρυ Πάιατ, τον πρέσβη των “φονιάδων των λαών Αμερικάνων”, αλλά και τους εκπροσώπους του ελληνικού και παγκόσμιου καπιταλισμού ή και πίσω από αυτούς, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία με τον Δημήτρη Κοπελούζο ότι βρίσκονται οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο πολύ σημαντικό συνέδριο. Μαζί με Διευθύνοντες συμβούλους ή προέδρους τεράστιων ξένων οικονομικών κολοσσών, αυτών που πριν γίνουν Κυβέρνηση κατηγορούσαν με τα χειρότερα λόγια.

Οι βουλευτές Νατάσσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, η συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου κ.Αλεξά, ο κ.Δέδογλου μέλος της νομαρχιακής που φρόντισε μάλιστα να αναρτήσει και την διαπίστευση του στον προσωπικό του λογαριασμό και άλλοι, έδειχναν να αισθάνονται μια χαρά και πολύ άνετα ανάμεσα σε κορυφαίους εκπροσώπους του παγκόσμιου καπιταλισμού. Τώρα προφανώς όλοι αυτοί “δεν πίνουν το αίμα των εργαζομένων”, δεν ενδιαφέρονται μόνο για τα υπερκέρδη των εταιρειών τους,  δεν είναι το αδίστακτο κεφάλαιο που τσακίζει την εργατική τάξη.

Τώρα οι Αμερικανοί είναι καλοί άνθρωποι, που θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή. Άλλωστε τους δώσαμε και το λιμάνι και τους δρόμους να περάσουν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και να πάνε στην Ρουμανμία για άσκηση. Τώρα πήγε περίπατο η… αριστερή ιδεολογία, με πρώτο και καλύτερο τον Πρόεδρο τους και Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Έγιναν όχι απλά φιλελεύθεροι, αλλά με τα όσα ψηφίζουν και εφαρμόζουν σε βάρος του λαού κατ’ εντολή των δανειστών, κοντεύουν να ξεπεράσουν και τον… Τζήμερο σε νεοφιλελευθερισμό.

Κώστας Πιτιακούδης

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Ένα σχόλιο

  1. Μπράβο στον αρθρογράφο, πού τά λέει επονύμως. Πάντα πίστευα ότι στην Ελλάδα οι αριστεροί έχουν δεξιές τσέπες.
    Dimis

Απάντηση