Μήνυμα Καίσα για τη νέα σχολική χρονιά: Όταν το αυτονόητο ήταν …Aδιανόητο!

Μήνυμα Καίσα για τη νέα σχολική χρονιά: Όταν το αυτονόητο ήταν …Aδιανόητο!

Με την επισήμανση ότι η Κυβέρνηση κατάφερε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα στην έναρξκη της νέας σχολικής χρονιάς, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας έστειλε το δικό του μήνυμα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

“Η έναρξη της σχολικής χρονιάς όπως πάντα έτσι και σήμερα είναι μια μέρα γιορτινή για όλους μας, για τους γονείς, για τους παππούδες, τους δασκάλους, τους καθηγητές και προπαντός για τα ίδια παιδιά. Χρέος όλων μας και ιδίως των πολιτικών είναι να εξασφαλίσουμε σε αυτά τις καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης με τα καλύτερα μέσα διδασκαλίας.

Με τις δαπάνες για την Παιδεία στο 2,85% του ΑΕΠ ύστερα από πολλά χρόνια, στην θέση τους σήμερα, για ακόμη μια χρονιά, εκτός από τα παιδιά και τα εγγόνια μας ήταν και 7.500 διευθυντές σχολείων25.000.000 βιβλία και 20.000 αναπληρωτές καθηγητές.

Είναι λογικό ο καθένας μας να σκεφτεί ότι αυτό είναι αυτονόητο και δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε και όμως αυτό το αυτονόητο ήταν για δεκαετίες αδιανόητο! Κάποιοι που σήμερα αυτοπροσδιορίζονται ως «ικανοί και άξιοι» δεν μπορούσαν να το εξασφαλίσουν ακόμη και σε περιόδους “παχιών αγελάδων”!

Ως κοινωνία θεωρώ ότι πρέπει να αναρωτηθούμε το γιατί. Γιατί επί τόσα πολλά χρόνια και χωρίς οικονομική κρίση, δεν μπορούσαν να το εξασφαλίσουν; Λόγω ανικανότητας ή σκοπίμως προκειμένου να εξυπηρετήσουν πελατειακές σχέσεις σε βάρος της Ελληνικής οικογένειας και της δημόσιας εκπαίδευσης;

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή μέρα ανήκει στα παιδιά και εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να μάθουν όσο πιο πολλά μπορούν γιατί η γνώση είναι το μεγαλύτερο και το πιο απαραίτητο εφόδιο της ζωής.

Παιδιά, αυτή την χρονιά όπως και τις επόμενες στο σχολείο θα την θυμάστε με χαρά σε όλη σας την υπόλοιπη ζωή. Χαρείτε την όσο πιο έντονα μπορείτε μέσα από την μάθηση, την γνώση, την συμμετοχή, τις φιλίες και το παιχνίδι.

Γεώργιος Καΐσας
Βουλευτής Έβρου
ΣΥΡΙΖΑ

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*