Ποιό βιβλίο έδωσε στον Άδωνη Γεωργιάδη ο Παρασκευάς Πατσουρίδης;

Ποιό βιβλίο έδωσε στον Άδωνη Γεωργιάδη ο Παρασκευάς Πατσουρίδης;

Ένα βιβλίο που αποκλείεται να έχει διαβάσει, αν και έχει εκδοτικό οίκο και παράληλα κάνει τηλεπωλήσεις βιβλίων, έδωσε στον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στιο Διδυμότειχο, ο δήμαρχος της πόλης Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Πρόκειται για το «Διδυμότειχο, μια άγνωστη πρωτεύουσα» του Δρ. πολιτικού μηχανικού-αρχαιολόγου Θανάση Γουρίδη. Το βιβλίο του κ. Γουρίδη είναι πηγή ουσιαστικής ενημέρωσης και γνώσης για το ιστορικό παρελθόν αλλά και την πρόσφατη, τη νεότερη ιστορία της ιστορικής πόλης. Ένα βιβλίο, ένα πνευματικό έργο, που όπως δήλωσε ο κ.Πατσουρίδης, σίγουρα θα το εκτιμήσει ο κ. Γεωργιάδης, αφού μαζί με τον αδελφό του είναι οι συνεχιστές ενός οικογενειακού εκδοτικού οίκου με σημαντική προσφορά στην ανάδειξη της αρχαιοελληνικής γραμματείας.

Όσο για τη συνάντηση, ο δήμαρχος του Διδυμοτείχου είπε: «Είχαμε μια δημιουργική και ουσιαστική συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο και ενημερώσαμε για τα προβλήματα και τις δυνατότητες του Δήμου Διδυμοτείχου και κυρίως για την ανάγκη αξιοποίησης του πολιτιστικού πλούτου της ιστορικής πόλης μας καθώς επίσης και της ευρύτερης περιοχής της».

Ο κ. Γεωργιάδης συνοδευόταν από τον βουλευτή Έβρου Αναστάσιο  Δημοσχάκη, που είναι και ο αναπληρωτής του στον Τομέα Εθνικής Άμυνας. Πλαισιωνόταν επίσης από τον συνεργάτη του Μανώλη Κοττάκη, από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου της ΝΔ Άκη Παρασκευόπουλο και τα μέλη της ΝΟΔΕ Γιάννη Τζίμα, Όλγα Βρετοπούλου και Ελένη Τζίμα-Σάλιου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ evros-news.gr: Πολύ καλά έκανε και έδωσε το συγκεκριμένο βιβλίο στον Άδωνη ο Παρασκευάς Πατσουρίδης. Δεν του χάριζε όμως και ένα με τίτλο: “Διδυμότειχο, μια πρωτεύουσα με υποβαθμισμένο και χωρίς αυτονομία νοσοκομείο ελέω και Άδωνη”, να του θυμίσει ότι και αυτός συνετέλεσε το “έγκλημα” της συγχώνευσης με το νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης;