Γλήνιας: Αύξηση στις αφίξεις, όχι και στις διανυκτερεύσεις στη Σαμοθράκη

Γλήνιας: Αύξηση στις αφίξεις, όχι και στις διανυκτερεύσεις στη Σαμοθράκη

Θέση στην ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης, πως υπήρξε μεσοσταθμική αύξηση 7% στην τουριστική κίνηση του νησιού για το τρίμηνο Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο, αλλά και όσους υποστηρίζουν το ίδιο, πήρε ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Γιάννης Γλήνιας, μέσω της κίνησης “Σαμοθράκη Ευθύνη – Συμμετοχή”. 

Κι επειδή αναφέρεται προσωπικά στον υπεύθυνο του evros-news.gr αλλά και την ενημερωτική μας ιστοσελίδα, αναδημοσιεύουμε τις απόψεις του μια και ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς, προέρχονται από έναν άνθρωπο που εκτός του θεσμικού του ρόλου, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Σαμοθράκη. Το κείμενο του κ.Γλήνια δημοσιεύεται αυτούσιο, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση ή διόρθωση.

Επισημαίνει λοιπόν:

“Θα ήθελα να αναφερθώ στο τουριστικό μας προϊόν και πως κάποιοι, βέβαια λίγοι
Καταγράφουν για την εφετινή σεζόν αύξηση,και μάλιστα σημαντικη επιβεβαιωνοντας το με βαριά μαθηματικά.
Ας δουμε πως έχουν τα πράγματα…
Εφέτος λοιπόν σε σχέση με πέρυσι που δεν τις είχαμε,
Ξαναπραγματοποιηθηκαν οι μαθητικές εκδρομές, φέρνοντας νησί πάνω από 2500 παιδιά για την μονοήμερη εκδρομη τους.
Αφίξεις μεν αλλά όχι τουρισμός οι μονοημερες εκδρομές…
Πάμε παρακάτω…
Εφέτος με την επινόηση του απολύτως ελεύθερου κάμπινγκ,
Που απ ότι πληροφορούμε γίνονται δυναμικές κινητοποιησεις από τους επαγγελματιες και κατοίκους των θερμων ώστε να μη ξανασυμβεί.
Αλλά και με την επιδοτούμενη γραμμή από λαβριο όπου δαπάνησε το κράτος περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.
Σε συνδυασμό αυτών των δύο γεγονότων καταφέραμε και φέραμε στο Νησί μας περίπου 2 έως 3 χιλιάδες κουλτουριαρη δες (ο αριθμός είναι κατά προσέγγιση διότι δεν επιβεβαιωνετε πουθενά )
Οι οποίοι έχουν στην τσεπη πάλι κατά προσέγγιση 50ευρώ για να απολαύσουν το ελεύθερο κάμπινγκ και να καταλυσουν τις βαθρες.
Δηλαδή δσπανηθηκε μισό εκατομμύριο εισέπραξε το νησί 150 000 και δύο ημέρες χωρίς καράβι με αποτέλεσμα πολλές αφίξεις να ακυρωνοντε, επισκέπτες να μην βρίσκουν εισιτήρια, και καταστήματα να μην έχουν εμπορεύματα..αυτό ηταν το ισοζύγιο.
Οι αφίξεις λοιπόν που καταγράφουν τα εισιτήρια των πλοίων δεν είναι κατ ανάγκη το πιο αξιόπιστο μέσω για να δούμε αν το Τουριστικό μας προϊόν βελτιώθηκε.
Είναι όμως αξιόπιστο μέσο για να καταλαβει κανεισ τη εγινε φετοσ στο νησι μασ οι διανυκτερευσεις και αυτές φίλοι μου ηταν μειωμένες χωρίς καμία αμφιβολία.
Εμείς θα ειμασταν χαρούμενοι να υπήρχε αύξηση του τουρισμού πραγματικά και δεν θα είχαμε καμιά διάθεση να υποστηριξουμε το αντίθετο.
Όμως σε αυτό τον χώρο επειδή εμείς οι επαγγελματιες πληρώνουμε το μάρμαρο και οι άλλοι απλώς κάνουν παρατηρήσεις πρέπει οι τοποθετήσεις μας να είναι αξιόπιστες και τεκμηριωμενες.
Τι λέμε λοιπόν αύξηση 7% και πιάσαμε 45 000 αφίξεις δηλ 3 000 αφίξεις παραπάνω από πέρυσι.
3000 λοιπόν κουλτουριαριδες των 50 ευρώ και 2500 οι μαθητικές ημερισιες εκδρομές είχαμε 5500 άτομα που ναι μεν φάνηκαν στα εισιτήρια όχι ομως στις διανυκτερευσεις,
Για αυτή την αύξηση μιλάμε.

Τέλος προσωπικά κε ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ επειδή ανακατεύεστε εσχάτως με τα του Νησιού μας…..και πολλές φορές μπαίνετε σε προσωπικές αντιπαραθεσεις και όπως προείπατε είστε νέο ενημερωτικό μέσο και θέλετε να μακροημερευσετε.
Θα σας το ευχηθώ ολόψυχα γιατί η ενημέρωση είναι πολύτιμο αγαθό
και μερικές φορές ας μην γίνεστε και αρεστος από όλους.
Αλλά αν θέλετε να αγγιξετε αυτό το θέμα που λέγεται τουρισμός στη ΣΑΜΟΘΡΆΚΗ
ΕΛΑΤΕ σε επαφή και με άλλους επαγγελματιες…ώστε να κατανοήσετε γιατί το νησί όλα αυτά τα χρόνια έχει κολλήσει τουριστικά.
Υπάρχουν συγκεκριμενοι λόγοι και αρκεί να κάνετε σαν δημοσιογραφος μια έρευνα στην πόλη της Αλεξανδρουπολης για να ακούσετε και εσείς αυτά που ακούμε και εμείς κάθε χρόνο σε όλες τις εκθέσεις που πηγαίνουμε.
Μόνο έτσι θα συμβάλλεται και εσείς ώστε να βγει αυτό το Νησί από αυτόν τον ιδιότυπο αποκλεισμό που κάποιοι το επιβάλουν ώστε να κερδιζουν μόνο αυτοί.
Με τιμή ο πρόεδρος των επαγγελματιων”.