Βίτσας: “Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Λήμνο συνεχίζει να μας ενδιαφέρει”

Βίτσας: “Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Λήμνο συνεχίζει να μας ενδιαφέρει”

Στον «αέρα» βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου με τη Σαμοθράκη, μετά τον πρόσφατο διαγωνισμό στη γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη- Λήμνος – Λαύριο, αφού καμία εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον, όπως έγραψε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το evros-news.gr.

Η επιθυμία όμως της Σαμοθράκης να συνδεθεί ακτοπλοϊκά με τη Λήμνο παραμένει. όπως ανέφερε μεταξύ άλλων χθες το πρωί μέσα από τη συχνότητα του FM 100 της Λήμνου, ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, ο οποίος μάλιστα δε δίστασε να ρίξει μερίδιο ευθύνης για το όχι πετυχημένο εγχείρημα της καλοκαιρινής σύνδεσης με το ΣΑΟΣ ΙΙ και στους ίδιους τους κατοίκους, καθώς κρίνει πως δεν έγινε η προβολή που θα έπρεπε ώστε το δρομολόγια αυτό να στηριχτεί από τους Σαμοθρακήτες.

Επεσήμανε ότι έχει λάβει την υπόσχεση από το Υπουργείο Ναυτιλίας, πως στις προσθέσεις του είναι να στηριχτούν τα νησιά του Θρακικού και ΒΑ Αιγαίου και θέλει να πιστεύει οτι τελικά θα βρεθεί η σωστή λύση στο ζήτημα.

Ο κ. Βίτσας, προς το τέλος της συζήτησης αποκάλυψε πως μια από τις λύσεις που σκέφτεται είναι η επέκταση της δρομολόγησης μικρών ταχύπλοων πλοίων που τον τελευταίο καιρό εξυπηρετούν έτσι κι αλλιώς τη Σαμοθράκη, ώστε να υπάρξει σύνδεση μεταξύ της Λήμνου με τη Σαμοθράκη έστω με αυτό τον τρόπο. Επίσης στο τραπέζι υπάρχει ακόμη και η συζήτηση για σύνδεση μέσω αυτών των πλοίων με τα παράλια της Τουρκίας.

Πηγή: limnosfm100.gr