Δεύτερο ταξίδι σε 7 μήνες στην Αγία Πετρούπολη ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με 5μελή συνοδεία

Δεύτερο ταξίδι σε 7 μήνες στην Αγία Πετρούπολη ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με 5μελή συνοδεία

Δεύτερο ταξίδι μέσα στο 2017 και μάλιστα σε διάστημα μόλις 7 μηνών, θα πραγματοποιήσει από 20 έως 25 Σεπτεμβρίου στην πανέμορφη Αγία Πετρούπολη, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης με 6μελή αποστολή.

Σκοπός του ταξιδιού δεν είναι αυτή την φορά να φέρει Ρώσους τουρίστες, αυτοί παραμένουν άφαντοι εδώ και χρόνια στην περιοχή μας, αλλά για να συμμετάσχει στο Ελληνορωσικό συνέδριο «Αγία Πετρούπολη-Ελλάδα: Ενώνοντας δυνάμεις» που διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Πετρούπολης στο οποίο θα πάρουν μέρος όλες οι αδελφοποιημένες πόλεις με την Αγία Πετρούπολη. 

Στιγμιότυπο από προηγούμενο ταξίδι του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη στην Ρωσία. Η σύνθεση της αποστολής διαφορετική φυσικά με αυτό που θα κάνει τώρα

Θα τον συνοδεύουν στο ταξίδι αυτό, με βάση την απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Παντελίδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γκοτσίδης Κωνσταντίνος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τσονίδου-Σκεύα Ελισάβετ και Γουμενίδης Ευάγγελος. Για μια ακόμη φορά θα μετέχει σε αποστολή για την Ρωσία, με όλα τα έξοδα πληρωμένα φυσικά από τον δήμο Αλεξανδρούπολης (αλήθεια με εκείνα τα χρήματα που έπρεπε να επιστρέψει στην ΤΙΕΔΑ και υπάρχει δικαστική απόφαση τί απέγινε;) προκειμένου να εκτελεί χρέη διερμηνέα, ο κ. Κωσταντίνος Γκαμπαερίδης που αυτοαποκαλείται επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας στην περιοχή μας. Αν και είναι σύμβουλος του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, Γκεόργκι Πολταβτσένκο σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των σχέσεων Ρωσίας-Ελλάδος, επειδή θα κάνει τον διερμηνέα, ο δήμος Αλεξανδρούπολης καλύπτει και τα δικά του έξοδα για την πενταήμερη παραμονή.

Ο κ.Λαμπάκης είχε βρεθεί στα μέσα Μαρτίου 2017 και πάλι στη Ρωσία όπως και ΤΟ 2015 αλλά και τον Φεβρουάριο του 2016 όταν προανήγγειλε μάλιστα απ’ ευθείας πτήσεις για Αλεξανδρούπολη που ποτέ δεν έγιναν. Τότε  μετέβη στη Μόσχα, αφενός για να παραστεί ως εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε μία από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, τη Moscow International Travel & Tourism με στόχο την προβολή του τόπου μας και την προσέλκυση τουριστών.

Ακόμα φυσικά περιμένουμε να δούμε τους Ρώσους τουρίστες να έρχονται στην Αλεξανδρούπολη και γενικότερα στην περιοχή μας, αφού όπως όλοι γνωρίζουν, αν δεν θέλει ο ομογενής Μουζενίδης που είναι ιδιοκτήτης της Ellinair και του μεγαλύτερου ταξιδιωτικου πρακτορείου που φέρνει Ρώσους στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Ο δήμος Αλεξανδρούπολης πήγε στην έκθεση της Μόσχας, αλλά οι Ρώσοι τουρίστες κατέκλυσαν φέτος το αεροδρόμιο της Καβάλας και την Θάσο, ενώ  στην Αλεξανδρούπολη με τη Σαμοθράκη το πολύ να ήρθαν καμιά 59αριά… ξέμπαρκοι.

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης με άλλα μέλή της αποστολής σε προηγούμενο ταξίδι στη Ρωσία. Ο μόνος που παραμένει σταθρςός είναι ο αυτοαποκαλούμενος πρόξενος της Ρωσίας στην περιοχή μας Κωσταντίνος Γκαμπαερίδης

Τότε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης πήγε και στην Αγία Πετρούπολη πάλι, για μια σειρά συναντήσεων με απώτερο στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και των αδελφοποιημένων δήμων στην Αγία Πετρούπολη και το Σοσνόβυι Μπορ. Ας ελπίσουμε αυτή την φορά να μην θελήσει να υπογράψει καμιά συμφωνία με την ρωσική περιφέρεια της  Συμφερούπολης ( ελληνικό όνομα της πρωτεύουσας της Κριμαίας) όπως  έγινε το 2016 και…έτρεχαν στο Υπουργείο Εξωτερικών για το σοβαρό διπλωματικό θέμα που δημιουργήθηκε, με το Νίκο Κοτζιά να έχει γίνει έξαλλος.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ για το ταξίδι του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, τεσσάρων δημοτικών συμβούλων και φυσικά του Γκαμπαερίδη στην Αγία Πετρούπολη, όπως δημοσιεύθηκε χθεσ στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Το συνολικό ποσό που θα κοστίσει πάντως το συγκεκριμένο ταξίδι και το οποίο ασφαλώς θα είναι σημαντικό μια και προβλέπεται αεροπορική μετακίνηση μέσω Μόσχας και φυσικά πενθήμερες διανυκτερεύσεις για έξι άτομα, δεν αναφέρεται.

ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*