Ξεχάστε όσα ξέρατε: Οι φαλακροί άντρες είναι πιο γοητευτικοί και δυναμικοί

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Οι φαλακροί άντρες είναι πιο γοητευτικοί και δυναμικοί

Eρευνητές ζήτησαν από ομάδες μαθητών (κοριτσιών και αγοριών) να αξιολογήσουν διάφορες φωτογραφίες αντρών σύμφωνα με την ελκυστικότητα, την αυτοπεποίθηση και την κυριαρχία που μπορεί να αποπνέουν μέσα από την εικόνα και οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τους φαλακρούς άντρες ως πιο «κυρίαρχους» και δυνατούς

Φαλάκρα μπορεί να αποτελεί το φόβο και τον τρόμο των περισσοτέρων αντρών ανά τον κόσμο, ενώ το συναίσθημα, όταν εντοπίζει ένας άντρας στο καθρέφτη του μία «αραίωση», είναι κάτι που δεν περιγράφεται.  Αν αισθάνεστε άσχημα που η φαλάκρα έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της… χαλαρώστε!

Η μελέτη έδειξε ότι οι φαλακροί άντρες είναι γοητευτικοί και εξαιρετικά ελκυστικοί προς τις γυναίκες, καθώς αποπνέουν εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση και δυναμισμό.
Τα πράγματα απ’ ότι φαίνεται αρχίζουν και αλλάζουν, καθώς πρόσφατη μελέτη υποστηρίζει ότι οι φαλακροί άντρες, στην πραγματικότητα είναι πιο γοητευτικοί και πιο σίγουροι για τον εαυτό τους.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια ζήτησαν από ομάδες μαθητών -κοριτσιών και αγοριών- να βαθμολογήσουν διάφορες φωτογραφίες αντρών σύμφωνα με την ελκυστικότητα, την αυτοπεποίθηση και την κυριαρχία που μπορεί να αποπνέουν μέσα από την εικόνα.


Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τους φαλακρούς άντρες ως πιο «κυρίαρχους» και δυνατούς, σε σχέση μ’ αυτούς που είχαν πιο πυκνά ή αραιά μαλλιά.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της έρευνας, «η επιλογή να απαλλαγούμε, τελείως, από τα μαλλιά, αποτελεί, αναμφισβήτητα μια μορφή μη λεκτικής συμπεριφοράς, μια μορφή έκφρασης που μεταδίδει πληροφορίες σχετικά με τον εαυτό μας, που είναι δύσκολο να παρατηρηθεί», υπονοώντας ότι οι φαλακροί άντρες μπορεί να είναι πιο πεπειραμένοι από εκείνους με πιο πυκνά μαλλιά.
Η μελέτη, κατέληξε, επίσης, στο συμπέρασμα ότι το γεγονός ότι οι φαλακροί άντρες αποδείχθηκαν πιο «κυρίαρχοι», μπορεί να σημαίνει ότι «θα είναι και καλύτεροι στις οικονομικές διαπραγματεύσεις».
Να σημειωθεί ότι το μοναδικό αρνητικό της έρευνας ήταν ότι οι φαλακροί άντρες έτειναν να δείχνουν -κατά μέσο όρο- τέσσερα χρόνια μεγαλύτεροι σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Πηγή: protothema.gr