Απόβαση στην Σαμοθράκη από τους ελεγκτές ασφάλισης και “τσουχτερά” πρόστιμα σε επιχειρήσεις

Απόβαση στην Σαμοθράκη από τους ελεγκτές ασφάλισης και “τσουχτερά” πρόστιμα σε επιχειρήσεις

Απόβαση στην Σαμοθράκη έκαναν το Σαββατοκύριακο οι ελεγκτές κλιμακίου του ΠΕΚΑ (Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης) Κεντρικής Μακεδονίας και με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και των ανδρών της στη Σαμοθράκη, έκαναν διεξοδικούς ελέγχους σε πολλές επιχειρήσεις του νησιού. 

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από 6 άτομα και ο τρόπος ελέγχου τους έμοιαζε περισσότερο με… καταδρομική επιδρομή, αφού οι μισοί έμπαιναν από την κανονική είσοδο της επιχείρησης και άλλοι πήγαιναν από την πίσω πλευρά των κτιρίων, προκειμένου να μην το… σκάσουν υπάλληλοι που ήταν ανασφάλιστοι. Οι πληροφορίες που προέρχονται από την πλευρά του ΠΕΚΑ, αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν παραβάσεις σε αρκετές επιχειρήσεις με ανασφάλιστους υπαλλήλους ή άλλες παρατυπίες, για τις οποίες επιβλήθηκαν σε κάποειες από αυτές πρόστιμα αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Αν και δεν ανακοινώθηκαν περισσότερα στοιχεία, οι πληροφορίες τόσο από κύκλους του ΠΕΚΑ όσο και από την Σαμοθράκη, αναφέρουν για παράδειγμα ότι σε τουριστική επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ γιατί βρέθηκε να εργάζεται συγγενής του ιδιοκτήτη χωρίς να έχει δηλωθεί ως υπάλληλος και χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα από το είδος της εταιρείας.

Σε άλλη επιχείρηση επιβλήθηκε μικρότερο πρόστιμο, λόγω έλλειψης αναρτημένης λίστας των εργαζομένων όπως προβλέπει ο νόμος. Τα ονόματα μάλιστα αυτών που δέχθηκαν τις “καμπάνες”και θα πληρώσουν τα τσουχτερά πρόστιμα, κυκλοφορούν στο νησί αφού είναι μικρό και οι επιχειρήσεις συγκεκριμένες, αλλά φυσικά δεν μπορούμε να τα υιοθετήσουμε και να τα αναφέρουμε αν και μερικά είναι πολύ… ενδιαφέροντα, από την στιγμή που το ΠΕΚΑ δεν ανακοίνωσε ακόμα επίσημα συγκεκριμένες εταιρείες, τις παραβάσεις τους και το ποσό του προστίμου που επιβλήθηκε. Μόλις το κάνει και έχουμε το δικαίωμα, φυσικά θα γίνει.

Στο νησί πάντως, μετά τους σαρωτικούς ελέγχους του Σαββάτου, χθες Κυριακή και μέχρι το μεσημέρι που αναχώρησε το κλιμάκιο για την Αλεξανδρούπολη, η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων παρέμειναν κλειστά, υπό το φόβο των ιδιοκτητών τους για την… επιδρομή των ελεγκτών. Άλλωστε στη διάρκεια του καλοκαιριού είχαν βρεθεί στη Σαμοθράκη για έλεγχο κλιμάκια, αλλά εκείνα ήταν του ΣΔΟΕ και σε καμιά περίπτωση δεν χρησιμοποίησαν παρόμοιους τρόπους.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*