Λύκειο Φερών: Νέα αίθουσα-κοντέινερ, περιμένοντας τη δημοπράτηση που υποσχέθηκε τον Μάιο ο Λαμπάκης

Λύκειο Φερών: Νέα αίθουσα-κοντέινερ, περιμένοντας τη δημοπράτηση που υποσχέθηκε τον Μάιο ο Λαμπάκης

Μια ακόμη λυόμενη αίθουσα προστέθηκε στην αυλή που στεγάζονται και οι άλλες επίσης λυόμενες αίθουσες του Λυκείου Φερών, αφού η δημοπράτηση του νέου κτιρίου που υποσχέθηκε τον περασμένο Μάιο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης ότι θα γινόταν σε ένα μήνα, ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Από τον Ιούνιο που σύμφωνα με την δήλωση-δέσμευση του κ.Λαμπάκη θα δημοπρατούνταν το έργο της κατασκευής του νέου Λυκείου Φερών προκειμένου να πάψουν οι μαθητές και οι καθηγητές να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, πέρασαν τρεις μήνες, στα εγκαίνια της Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης επανέλαβε ότι θα γίνει από στιγμή σε στιγμή, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Κι επειδή για την κάλυψη των αναγκών του Λυκείου ζητήθηκε άμεσα μια αίθουσα επιπλέον, προκειμένου να υπάρξει η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης φρόντισε να δοθεί λύση και φορτηγά μετέφεραν το κοντέινερ-αίθουσα, αυτό τοποθετήθηκε και συναρμολογήθηκε, προκειμένου να τεθεί στην διάθεση μαθητών και καθηγητών.

Από το 2013 το Λύκειο σε αίθουσες-κοντέινερ

Το πρόβλημα βέβαια στο Λύκειο Φερών παραμένει εδώ και τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα από το 2013 επί προηγούμενης Κυβέρνησης αλλά με δήμαρχο τον Βαγγέλη Λαμπάκη, αφού από τότε το νέο σχολικό κτίριο που «χτίστηκε» είναι… λυόμενο. Στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα, σε κοντέινερ στεγάζεται το σύνολο των μαθητών.

Γονείς και μαθητές άκουγαν από τότε υποσχέσεις ότι πρόκειται για προσωρινή λύση και περίμεναν την κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου, αλλά δυστυχώς αποδείχθηκε μόνιμη λύση, αφού και να γίνει η δημοπράτηση του έργου, απαιτείται πολύς χρόνος μέχρι να κατασκευαστεί το νέο κανονικό κτίριο κιαι να δοθεί για χρήση.