Ορεστιάδα: Ημέρα εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης εθελοντή αιμοδότη την Πέμπτη

Ορεστιάδα: Ημέρα εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης εθελοντή αιμοδότη την Πέμπτη

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας “Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός”, η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-Α “Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020”, η Χορευτική Ομάδα Φοιτητών Ορεστιάδας και ο Δήμος Νέας Ορεστιάδας, στο πλαίσιο της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (EC-DAY), συνδιοργανώνουν, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 Ημέρα εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης εθελοντή αιμοδότη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
9:30 έως 14:00 – Ενημέρωση για θέματα εθελοντικής αιμοδοσίας – Κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας
9:30 έως 13:30 – Εθελοντική αιμοδοσία – Χώρος μπροστά από το ΚΕΠ Νέας Ορεστιάδας
18:30 έως 19:30 – 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών – Κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας
20:00 Παραδοσιακό χορευτικό γλέντι με την ορχήστρα του Χρήστου Κουρούδη και τον Στέφανο Ζεράϊ – Κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας


Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων. Η κεντρική ιδέα αυτής της επιλογής είναι ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί, μεταξύ άλλων, πράξη συνεργασίας, που φέρνει ακόμη πιο κοντά τους ανθρώπους με τις κοινωνίες και είναι μια πράξη που γίνεται έργο για τη ζωή!
Η ημέρα ευρωπαϊκής συνεργασίας (EC-DAY) είναι μια πρωτοβουλία του δικτύου του INTERACT, στην οποία συμμετέχουν όλες οι χώρες – μέλη των Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας της ΕΕ, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της συνεργασίας στις διασυνοριακές περιοχές της ΕΕ, τόσο εντός των συνόρων της όσο και εκτός αυτών. Αποτελεί μια γιορτή για τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας για τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο πάνω από 70 Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας συμμετέχουν στην Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, με εκδηλώσεις που ξεπερνούν τις 250.